HomeRide voor Kinderfonds passeert opnieuw Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2012 vindt de tweede editie plaats van HomeRide, een spectaculaire fondsenwervende fietstocht. Deelnemers fietsen in teamverband non-stop van Groningen naar Maastricht, langs zes Ronald McDonald Huizen en twee Ronald McDonald Vakantielocaties. Ook dit jaar ligt Ronald McDonald Huis Zwolle op de route van deze monstertocht.

pastadiner_zwolle.jpg
Pastadiner in Zwolle, tijdens HomeRide 2011

De 500 kilometer lange HomeRide gaat van Groningen via Beetsterzwaag, Zwolle, Utrecht, Tilburg, Veldhoven en Valkenburg naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het afzien in de nacht en de bijzondere sfeer maken van deze uitdagende tocht een unieke ervaring. De eerste editie van HomeRide, afgelopen september, leverde ruim €190.000 op voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Toen waren er dertien teams en ruim 125 deelnemers. Het doel is om veertig teams aan de start van de tweede HomeRide te krijgen en de streefopbrengst is €500.000. De eerste teams hebben zich al ingeschreven. Het evenement is verplaatst naar juni, omdat dan meer kans is op goed weer en de nacht korter is. De route gaat dit keer niet over Arnhem en Nijmegen, maar over Beetsterzwaag en Utrecht.

Volledig of estafette

Getrainde deelnemers kunnen de volledige HomeRide fietsen, maar deelnemen in estafettevorm is ook mogelijk. Zo kan per etappe de samenstelling van een team wijzigen. Teams bestaan uit vier tot elf personen met minstens drie fietsers en één teammanager die niet fietst. Teams moeten een minimumbedrag van €7.000,- werven alvorens mee te kunnen doen. Deelnemers krijgen een wielrenshirt en een GPS-apparaat met de route erop.

Deelnemen

Iedereen kan deelnemen aan HomeRide, zowel sportieve als minder sportieve mensen. Een team bestaat namelijk niet alleen uit fietsers, maar ook uit bijvoorbeeld een ploegleider, sponsormanager, pr-manager en materialenman of -vrouw. Teams kunnen zich inschrijven op www.homeride.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de tocht, de voorwaarden om deel te nemen en de teamsamenstelling.

Huizen en Vakantie

Het sponsorgeld komt ten goede aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In de Ronald McDonald Huizen op de route logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. De Ronald McDonald Vakantielocaties in Beetsterzwaag en Valkenburg bieden gehandicapte kinderen de mogelijkheid onbeperkt vakantie te vieren met hun familie.

Artikel delen:

Reageer