Lustrum biologische vakbeurs Bio Vak Zwolle

Zwolle – In de Zwolse IJsselhallen vindt woensdag en donderdag de lustrumeditie van Bio Vak 2012 plaats. Het is de belangrijkste Nederlandse beurs van en voor de biologische sector. BioVak is er voor iedereen die zich interesseert voor duurzame landbouw en voedselkwaliteit vanuit de biologische visie. In Zwolle is de gehele keten aanwezig: van boer tot detailhandelaar, van producent tot horeca- en cateringondernemer.

18-01-2012_opening_vijfde_biovakbeurs_02.jpg

Tijdens BioVak vindt de uitreiking van de EKOLAND Innovatieprijs plaats en presenteren zich diverse organisaties uit de biologische sector. Op BIO VAK orden innovaties getoond op het gebied van duurzaam en klimaat neutraal produceren, energieproductie in de landbouw, stalsystemen, bestrijding van onkruid, ziekten en plagen en compostering.  Ook zijn er nieuwe vormen van financiering, samenwerkingsverbanden en instapmogelijkheden voor jongeren die zich oriënteren op de start van een agrarisch bedrijf aan de orde. Er worden verder de belangrijkste workshops van het jaar georganiseerd door Wageningen Universiteit en het LouisBolk Instituut.

18-01-2012_opening_vijfde_biovakbeurs_01.jpg

18-01-2012_opening_vijfde_biovakbeurs_03.jpg

18-01-2012_opening_vijfde_biovakbeurs_05.jpg

Woensdag werd ijdens de biologische vakbeurs Biovak in Zwolle de vereniging Biohuis opgericht. Het BioHuis is een initiatief van een aantal bio-organisaties (zie onderaan) en is bedoeld voor bioboeren. De vereniging moet een centrale rol krijgen in de belangenbehartiging van de biologische primaire sector. Daarbij gaat het om kennisontwikkeling, marktontwikkeling en regelgeving en beleid.

18-01-2012_opening_vijfde_biovakbeurs_06.jpg

18-01-2012_opening_vijfde_biovakbeurs_04.jpg

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer