Scholieren krijgen les in de natuur

Op 9 mei gaan de veldlessen voor basisscholieren in Vechterweerd onder de vlag van IVN Zwolle e.o officieel van start. Wethouder Pot van gemeente Zwolle en wethouder De Vries van gemeente Dalfsen zullen die ochtend het startsein geven tijdens de eerste les van het seizoen voor groep 7 van basisschool de Wilgenburg uit Zwolle. De wethouders gaan samen met de scholieren onderzoeken wat er nodig is om van Vechtwater drinkwater te maken. Speciaal voor deze opdracht heeft Vitens een waterpomp geplaatst die dan in gebruik zal worden genomen. 

IVN ontvangt dit jaar 21 basisschoolgroepen van 16 scholen uit Dalfsen en Zwolle om deel te nemen aan de veldlessen. Het gaat om zo’n 600 leerlingen met hun leerkrachten en andere begeleiders. Het IVN wil graag mensen betrekken bij de natuur in hun eigen leefomgeving. Ook voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk om in de natuur te komen. Het doel van de veldlessen is dan ook om schoolkinderen met deskundige begeleiding de natuur in hun omgeving te laten ontdekken. Zo krijgen de kinderen, ongeacht achtergrond of woonsituatie, de kans om op een aansprekende manier met natuur kennis te maken. 

Het Veldlessenproject ‘Op speurtocht in Vechterweerd’ is ontwikkeld door ARK Natuurontwikkeling in opdracht van terreineigenaar Vitens. Na vier jaar is dit project overgedragen aan IVN Zwolle e.o. Afgelopen jaar is een groep van twaalf IVN-vrijwilligers geschoold om de veldlessen te gaan begeleiden en dit jaar gaan zij zelfstandig aan de slag

Artikel delen:

Reageer