Het weer: enkele buien

Zwolle – Donderdag verloopt een groot deel van de dag bewolkt en valt er in het zuidoosten nog lange tijd regen. Het noorden krijgt met enkele buien te maken. Tussen de buien door laat de zon zich vooral in de tweede helft van de middag even zien. Met maxima van gemiddeld 8 graden is het vrij zacht voor de tijd van het jaar en de westenwind waait morgen opnieuw stevig door.

18-01-2012_weerfoto__engelsewerk.jpg
Engelse Werk

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag volgen vanuit het noordwesten felle buien met kans op hagel en onweer. Dan kan in het oosten ook wat natte sneeuw bij de buien voorkomen. De westen- tot noordwestenwind trekt dan flink aan en bereikt langs de westkust mogelijk stormachtig, windkracht 8. Vrijdagochtend houdt de buiigheid aan. In de middag nemen de buien in aantal en intensiteit af. Tussendoor is er soms ruimte voor wat zon. De noordwestenwind gaat wat liggen en is vrijdagmiddag matig boven land, (vrij) krachtig aan zee. Het wordt gemiddeld 7 graden. Zaterdag passeert in de ochtend een nieuwe storing en is het wederom bewolkt en regenachtig. Later op de dag wordt het droog, maar bewolking blijft het weerbeeld bepalen. Het blijft, met een maximumtemperatuur rond 8 graden, vrij zacht.

Zondag en de dagen daarna houdt het wisselvallige weer aan. Van winterweer is voorlopig geen sprake en ook de nachtvorst is voorlopig van de kaarten verdwenen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer