Jamie Oliver kiest voor Deltion College Zwolle

Zwolle – Jamie Oliver, wereldwijd bekend en culinair fenomeen, heeft voor het ROC Deltion College in Zwolle gekozen om zijn Home Cooking Skills verder te kunnen ontwikkelen en uitrollen. Het traject van de Home Cooking Skills is bedoeld voor jongeren die een horeca-opleiding bij Deltion gaan volgen.

Zowel voor de opleiding tot horeca-assistent op niveau 1, kok op niveau 2 en 3 als manager op niveau 4. Binnen de bestaande horeca-opleidingen worden theorie- en praktijkonderdelen van de Home Cooking Skills toegevoegd, ontwikkeld in nauwe samenwerking met Jamie Oliver. Studenten volgen praktijklessen bij leerbedrijven binnen Deltion in restaurants die aangepast worden aan de formule van Home Cooking Skills. Het traject maakt met ingang van september 2012 onderdeel uit van de genoemde horeca-opleidingen van Deltion en vraagt geen extra studietijd. Na succesvolle afronding krijgen studenten hun mbo-diploma en een Jamie Oliver Award. Het gehele traject van de Home Cooking Skills voldoet aan de internationale hoge kwaliteitseisen van Edexcel, een Engelse wereldwijd erkende opleidings- en examenorganisatie. Deltion werkt al jaren samen met Edexcel binnen haar internationale opleidingen, een samenwerking die van groot belang blijkt voor de nieuwe samenwerking met Jamie Oliver.

International Hospitality Studies

Jamie Oliver heeft gekozen voor het Deltion College vanwege de professionaliteit van de horeca-opleidingen en de jarenlange ervaring met internationale tweetalige opleidingen. Naast een bevlogen onderwijsteam en professionele leerbedrijven (waaronder restaurants en keukens), biedt Deltion als enige ROC zes internationale opleidingen. In zes verschillende branches kan een tweetalige (Engels en Nederlands) opleiding worden gevolgd die aan de internationale hoge kwaliteitseisen voldoet van het BTEC. Het BTEC National Extended diploma is een wereldwijd erkend diploma, uitgegeven door de Engelse examenorganisatie Edexcel, welke studenten ontvangen naast hun reguliere mbo-diploma. De International Hospitality Studies is de internationale variant van de Deltion Hotelschool, een opleiding die wereldwijd hoog aangeschreven staat. Zo heeft Deltion al unieke samenwerkingen met Hilton Hotels voor een Hilton Class en, dichter bij huis, met De Librije voor een Librijeklas. In combinatie met de vele internationale stagemogelijkheden, bieden deze samenwerkingen internationale kansen voor ambitieuze studenten die nog meer willen bereiken op topniveau. Binnen de horeca-opleidingen van Deltion komt daar nu de Jamie Oliver Award van de Home Cooking Skills bij. Luc Jans, opleidingsmanager Deltion College; “Jamie Oliver staat voor topkwaliteit, dus we zijn enorm trots dat we dit mogen gaan doen. Het horeca onderwijs krijgt hiermee, na de international studies, een nieuwe kwaliteitsimpuls’’.

Meer weten?

Voor meer informatie over de horeca-opleidingen en alle andere opleidingen organiseert Deltion open dagen op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari. Luc Jans; “tijdens deze dagen kun je komen ruiken en voelen aan en proeven van de mogelijkheden van onze opleidingen. Docenten en vooral studenten geven hierbij een reëel beeld van de opleidingen. Kom maar letterlijk bij ons in de keuken kijken”.

Artikel delen:

Reageer