Getuigenoproep brute overval bejaarde vrouw aan Amer

Zwolle – Een 82-jarige vrouw uit Zwolle is woensdag 18 januari rond 18.00 uur door twee mannen overvallen in haar woning aan de Amer. 

overval_amer.jpg

Toen er werd aangebeld, deed de vrouw de voordeur open. Ze werd toen door een onbekende man bij de keel gegrepen en onder bedreiging van een mes werd ze gedwongen de achterdeur te openen voor een tweede man die een bivakmuts droeg. De mannen eisten geld. Toen de vrouw het geld dat ze had, had afgegeven gingen de twee er vandoor via de achterdeur. De politie is op zoek naar personen die woensdagavond in de omgeving van de Amer mogelijk iets gezien hebben dat met de overval te maken kan hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Zwolle via telefoonnummer 0900-8844. Een anonieme melding kan gedaan worden bij Bel M. : 0800-7000. Het signalement van de daders is als volgt: Dader 1: blank, 16-18 jaar oud, blond haar, circa 1.60 m, slank postuur, zwarte broek, grijze jas/vest. Dader 2: jongeman, zwart gekleed, bivakmuts.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Gaat het nou echt zo ver komen dat ouderen wapens in huis moeten gaan halen?
  Of zelf verdediging moeten gaan volgen?
  Dat de jeugd zo ver gaat is te gek voor woorden.  Maak melding

 2. Jongens jongens toch!

  Wat een hoopjes ellende! Die arme vrouw helemaal traumatiseren.

  Hopen, dat ze een keer de “verkeerde” tegenkomen en een keer goed in elkaar getrimd worden!

  Wapens in huis halen lijkt me trouwens niet nodig H3nk. Ik zie er echter geen probleem in als zo’n vrouwtje een busje traangas of pepperspray bij de deur heeft liggen! (Snap sowieso niet, dat dat nog verboden is.)


  Maak melding

 3. Wat erg zeg. Ik hoop dat ze genoeg steun en liefde om haar heen kan vinden om hier weer bovenop te komen.

  Het ergste is trouwens dat ik gewoon bijna ”blij” ben dat het een blanke jongen met blond haar betrof… Zo zie je maar dat criminaliteit niet alleen door ”buitenlanders” gepleegt word. Kunnen al die pvv scheeuwlijkerts mooi op de plaats af blijven.


  Maak melding

 4. t,zou me ook niks verbazen als het een kleinzoon is, hoor je ook vaker, he, of die gene waren op de hoogte dat bij het arme mensje wat te halen viel, 🙁 hoop dat het goed met der gaat.


  Maak melding

 5. Bericht door Eva2, op 19 januari 2012 om 13:41
  @Dirk; Ik denk dat mevrouw haar eigen kleinzoon wel had herkend…
  Dus die is het niet.

  Werkt u bij de politie?
  Goed lezen Eva, mevrouw heeft geen signalement.
  Dader 2: jongeman, zwart gekleed, bivakmuts.  Maak melding

 6. Tja je kunt heel verontwaardigd doen, maar je overvalt niet willekeurig een huis, dus er zijn mensen die weten dat er wat te halen valt..


  Maak melding

Reageer