Indoor Tractorpulling Zwolle gaat weer vlammen

Zwolle – Reikhalzend kijken de fans er al naar uit; de eerste krachtmeting tussen de sterkste tractoren van Europa zal op zaterdag 28 januari plaatsvinden in de IJsselhallen in Zwolle. Salland Olie indoor Tractorpulling is in 29 jaar (!) uitgegroeid tot een enorm begrip.

07-09-2011_gert_dingerink_europees_kampioen_in_finland_4.jpg
Europees Kampioen Dingerink uit Zwolle doet natuurlijk ook mee!

Dé spectaculaire indoor Tractorpull, die gelijkertijd na de “winterstop” het eerste serieuze treffen is tussen Europa’s sterkste machines. IJsselhallen Zwolle wordt in de dagen ervoor omgetoverd tot Europa’s langste indoor Tractorpulling baan en de tribunes worden bevolkt door fans uit heel Europa. Het spectaculaire evenement trok vorig jaar meer bezoekers dan ooit, en als de voortekenen niet bedriegen, kan het dit jaar wel eens twee maal “full house” worden! “Waar de ingenieurs stoppen, begint Tractorpulling”, is een veel gehoorde kreet. En dat lijkt waar te zijn, want de deelnemers zoeken de grenzen van deze motorische sport wel degelijk op. Ter vergelijking: een gemiddelde middenklasse auto heeft ca. 100 PK onder de motorkap. De gemiddelde tractorpulling machine heeft er ca. 5.000 aan boord! En dat gaat natuurlijk gepaard met veel spektakel.

Natuurlijk gebeurt er wel eens wat! En dat is waar het publiek op zit te wachten! Stormt de machine met veel kabaal naar de felbegeerde “FULL PULL”, kan hij de machine in bedwang houden en blijft hij binnen de lijntjes op de baan? …, is de machine niet sterk genoeg om de “FULL PULL” te halen of … net zoals vorig jaar een aantal keren gebeurde…. Ploft de motor ???

Voor de sensatie en de sfeer moet je op 28 januari in IJsselhallen Zwolle zijn. Volgepakte tribunes, een licht en geluidshow én een groot beeldscherm om het allemaal nóg mooier te maken. Dát zijn de ingrediënten van Salland Olie Indoor Tractorpulling 2012.

Wedstrijdindeling

Om 11.00 uur begint de éérste sessie, met daarin de 2,5 ton Vrije klasse de 950 kg vrije klasse en de 4,5 ton Vrije klasse. De tweede sessie start om 18.00 uur met de Two Wheel Drive klasse, de 3,5 ton Vrije klasse en tot slot komt de Alky Superstock klasse aan de start. Al jaren is dit dé geweldige afsluiter van de wedstrijden in Zwolle, waarbij het publiek werkelijk op de banken staat. Uiterlijk een boeren tractor, maar onder de motorkap? Tot 4000 PK !!! Methanol als brandstof, enorme snelheden en hoge toerentallen en maar wachten of die plof komt!

Deelnemersveld

In de 2,5 ton vrije klasse komen de Europees Kampioen 2011, de Nederlands Kampioen 2011 en de Eurocup kampioen 2011 aan de start! Europees kampioen Double Screamin’ komt dicht uit de buurt van Zwolle, namelijk uit IJsselmuiden. Hij zal te maken krijgen met compleet nieuwe machines waar hij nog nooit tegen heeft gestreden. Gloednieuwe machines als de Bandit uit Putten, en de nieuwe “Another Russian Invader” uit Voorthuizen. Bijzonder aan deze laatste machine is dat het is voorzien van een zware V12-diesel van het merk Transmash. Deze krachtbron uit het voormalige Oostblok zal worden gestookt op Methanol. In de IJsselhallen zal de “maiden run” van dit team op de baan gelegd worden.

Een compleet nieuwe machine, een “Light Superstock” zal voor de eerste keer in Europa (!) getoond worden aan het publiek én er zijn machines die nog nooit in Zwolle aan de start zijn geweest. Uit Engeland komen liefst 4 machines, waarvan er één wel heel erg bekend is, nl. de “Desperate Dan” van de sympathieke Brit Brian Armistead. Zijn speciale rijstijl vindt al jarenlang veel bijval in Zwolle en ook hij heeft de show hoog in het vaandel staan. Tot slot kunnen we nog melden dat er maar liefst 3 “Dubbel Griffon” machines aan de start zullen verschijnen in de IJsselhallen, te weten “The Judge” uit IJsselmuiden, “Green Spirit 7” uit het Zeeuwse Biervliet en “Ouragan II” uit Frankrijk. En als deze machines van start gaan. Hou je dan maar goed vast, want dan staan de IJsselhallen werkelijk te schudden op haar grondvesten.

Kaartverkoop

Kijk voor meer informatie over het evenement en voor het bestellen van kaarten op: www.indoortractorpulling.nl. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar bij Garage Dingerink, IJsselcentraleweg 3 in Zwolle (geen pinmogelijkheid!).

Kaarten kosten voor volwassenen € 27,50 voor de middagsessie en € 29,50 voor de avondsessie, kinderen t/m 14 jaar betalen € 15,00 voor de middagsessie en € 16,00 voor de avondsessie (excl. servicekosten).

Artikel delen:

Reageer