Ook Gemeenschapskring in Stadshagen

Zwolle – Dinsdag 24 januari start de gemeenschapskring “ Hart voor Stadshagen “ om 19.30 uur in de Open Kring aan de Hofstede 1 in Stadshagen(vlakbij het Zonnehuis). In deze spannende tijd voor de gemeenschapskringen is het wachten op wat de gemeenteraad uiteindelijk beslist rond de wijkcentra. Tot dan toe is het iedere keer zoeken naar onderdak voor de gemeenschapskringen.

Een gemeenschapskring is een groep vrijwilligers uit de wijk die zich in willen zetten voor hun eigen wijk. Ze gaan geen dingen oppakken die al gebeuren maar zoeken juist naar de blinde vlekken. Het kan om bijvoorbeeld mantelzorg ondersteuning gaan, kinderen helpen met een leerachterstand, mensen helpen met hun boodschappen, zorgen voor veiligheid en huizen opknappen. In elke wijk leven andere zaken en zijn de vrijwilligers ook weer anders dan in een andere wijk. Elke straat en buurt heeft zijn eigen cultuur ! De gemeenschapskringen zijn nu in hun zoektocht naar onderdak met diverse partijen in onderhandeling. Dat kan een speeltuinvereniging zijn, een motorclub of een buurthuis. Dinsdag in Stadshagen start de zesde gemeenschapskring. De fundamenten van de kring worden gelegd, er is overleg met andere partijen en geleidelijk aan krijgt de gemeenschapskring een vaste plaats in de wijk. Nu al merken de gemeenschapskringen de gevolgen van de bezuinigingen. Er is een toenemende vraag om hulp vanuit verschillende hoeken. Iedereen is dinsdagavond welkom in de Open Kring. Of u nu nieuwsgierig bent, belangstellend en/of al weet dat u wat wil doen, het maakt voor deze startavond niet uit.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Stadshagen waart oe. Ook in dit “persbericht” weer geen enkele verwijzing naar de religieuze achtergrond van de Gemeenschapskringen.

  Ze willen die bijeenkomsten liever niet! in hun eigen kerkgebouwen houden, want dat werpt alleen maar drempels op voor mensen die daar nooit komen……

  En daarom claimen ze nu gebruik van wijkcentra.


  Maak melding

 2. Oeps Eileen…dus je gaat er zomaar vanuit dat ik ga. Gezellig is het wel vaak in het mooie Stadshagen. Ook als het over (voorbereidingen) van vrijwilligers werk gaat. Vind “u” altijd wel afstandelijk, ook in het stukje zelf

  Of u nu nieuwsgierig bent, belangstellend en/of al weet dat u wat wil doen, het maakt voor deze startavond niet uit.

  In Stadshagen dus “Open-Gemeenschaps-kring”


  Maak melding

 3. De gemeenschapskringen zijn een initiatief van het Diaconaal Platform Zwolle,

  De droom van het DPZ is om de doelen van diaconale gemeentes te verwezenlijken en zichtbaar te zijn als een zoutend zout en een lichtend licht, vol liefde en recht naar de naaste, vanuit de ontvangen liefde en genade van God.

  —————————
  en toch stug blijven ontkennen


  Maak melding

 4. Volgens mij vind Drama alles wat riekt naar kerk vies 😉
  Wat is er mis met een initiatief dat van de diaconie vandaan komt? Zeker als het om vrijwilligerszaken gaat! Dan maakt het toch niet uit waar het idee vandaan komt?
  Als iemand niet vrijwillig geholpen wil worden dan staat dat die persoon toch vrij om te weigeren?


  Maak melding

 5. @Marrianne ; het gaat mij om het feit dat weer niet vermeld wordt, wat de achtergrond is van Gemeenschapskringen.

  Waarom komt men er gewoon niet voor uit dat hier religie de achtergrond is?????

  Net zoals die “wijkhulp-actie/caravan/kopje koffie” van de vrij-evangelisatieclub in Zwolle.

  Maar misschien zijn hier mensen die namens die organisaties willen uitleggen waarom ze zo doen.


  Maak melding

 6. Flexibel positioneren en redeneren van dhr. De Vries?

  Het Friesch Dagblad.
  Geloof & Kerk woensdag, 19 oktober 2011

  Zwolle terug naar eerste christengemeente

  Hoe kan de kerk weer actief betrokken zijn bij de samenleving? In Zwolle is een pilot begonnen met een ??gemeenschapskring??. Bedoeld om de kloof tussen rijk en arm kleiner te maken.

  Overal in Nederland ontstaan nieuwe kerkvormen als een reactie op het feit dat bestaande kerken onvoldoende in staat blijken om op een goede manier aan te sluiten bij de huidige samenleving, zegt Mink de Vries van het Diaconaal Platform Zwolle. ,,De nieuwe kerken willen laagdrempeliger zijn en zoeken eigentijdse vormen om te vieren, ontmoeten, leren en dienen.⤝

  Voor het gehele artikel:http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=56803


  Maak melding

Reageer