Onderzoeksrapport deltaWonen woningen Bollebieste

Zwolle – Op donderdag 19 januari overhandigde een delegatie van de Vrouwenadviescommissie een onderzoeksrapport aan Evert Leideman (directeur deltaWonen) met daarin de gebruikservaringen van de energiebesparende maatregelen die deltaWonen in 2009 bij 56 woningen in de Bollebieste heeft uitgevoerd.

bollebieste.jpg

In de zomer van 2010 heeft de Vrouwenadviescommissie Zwolle in opdracht van deltaWonen een Woon Kwaliteit Onderzoek gehouden bij de 56 woningen waar energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd. Het gaat om onder andere de volgende maatregelen: vloerisolatie, dakisolatie, spouwisolatie, HR++ glas, tochtstrips, mechanische ventilatie en het vervangen van de ketel door een HR-combiketel. In het onderzoek is de tevredenheid geïnventariseerd van de bewoners over hun woning na de maatregelen.

Resultaten

De deelnemers aan het onderzoek waarderen de energiebesparende maatregelen die toegepast zijn in de woning met gemiddeld een 7,5. Bijna alle deelnemers denken energie te besparen door de toegepaste maatregelen. De resultaten van het onderzoek concentreerden zich met name op de informatievoorziening en de technische aspecten van de renovatie. Een aandachtspunt met betrekking tot de informatievoorziening is het verhogen van de bewustwording van energiebesparing.

Deltawonen neemt de aandachtspunten serieus en de bevindingen worden meegenomen in toekomstige renovatieprojecten. De resultaten helpen deltaWonen in het aanscherpen van beleid en de keuzes die ze maakt. Daarnaast ziet de corporatie het als een van haar taken om huurders bewust te maken van de voordelen van energiebesparing en duurzaam wonen en leven.

E-renovaties

De energiebesparende maatregelen bij de woningen maken deel uit van de E-renovaties die deltaWonen de komende jaren uitvoert. Door E-renovatie wor­den woningen met een hoog energieverbruik energiezuiniger gemaakt. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het heeft ook grote voordelen voor de bewoner. Het woon­comfort van een woning wordt vergroot ter­wijl de energiekosten van een woning omlaag gaan. In totaal zal deltaWonen tot aan het jaar 2020, 3500 huurwoningen E-renoveren. Dit betreft alle woningen met energielabel E, F of G. Na E-renovatie krijgen deze wonin­gen minimaal het energiezuinige label B.

Artikel delen:

Reageer