Stukafest Zwolle 2012

Zwolle – Het studentenkamerfestival Stukafest Zwolle georganiseerd door studenten heeft de line-up bekend gemaakt. Verspreid over de binnenstad van Zwolle worden op 16 februari studentenkamers tot podia omgebouwd. In de studentenkamers treden een scala van muzikanten, dichters en rappers op.

Tussen de bierkratten en pizzadozen zijn te zien: Typhoon akoestisch (hiphop), Aïrto (pop/soul), Sidney Vollmer (literatuur), Maison Du Malheur(eigenzinnige blues & jazz), De Stukadichters, (Hanz Mirck, Anne Broeksma en Jelmer van Lenteren), De Dansers (dans), Martijn Koning (comedy), Hubble Orkestar (folk), Tommy Ebben (accoustic rock) & VOLT (theater). Stukafest sluit af met een afterparty in poppodium Hedon in de vorm van het maandelijkse studentenfeest Sabotage. Sabotage is voor de gelegenheid omgedoopt tot een waar Stukafeest. Met de dj’s HNK (Henk Kanning), Pauluz (Paul van ’t Veer) en $imon kun je dansen tot in de kleine uurtjes. Kaarten: 11,- voor alle optredens en 4,50 per ronde. Stukafeest Sabotage: vrij toegang tot 00:00, daarna 5,-.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Stukafest klinkt wel heel erg Duits.

  En als je dan bedenkt dat een Stuka, de meest bekende is de Junkers 87, een in WO II zeer gevreesde precisieduikbommenwerper, Sturzkampfflugzeug, was dan is deze naam voor dit feest, zeker voor de ouderen, niet erg kies te noemen.


  Maak melding

 2. Ja soms vallen afkortingen verkeerd. Maar ja hoe had je ander het studiekamerfeest moeten afkorten dan, maar hoe komen ze op die naam. Ik verwacht niet dat studenten gelijk aan de 2e wereldoorlog dachten.
  Misschien kunnen ze er stukafeest van maken? Maar zo niet dan……….. ach kan er wel mee leven, en hoop dat het een leuk feest wordt.


  Maak melding

 3. Aangezien Stuka’s aan het begin van de 2de Wereldoorlog al verouderd waren, en voornamelijk aan het oostfront zijn gebruikt en nauwelijks bij de verovering van Nederland. Denk ik dat het allemaal wel mee valt met mensen die hier ervaring mee hebben.

  Alles kun je wel verbinden aan de 2de Wereldoorlog (echt, we houden wel eens wedstrijden om alles binnen twee stappen te linken aan de 2de Wereldoorlog en we hebben na jaren nog niks kunnen bedenken wat niet werkt).

  What’s next? Moderne legerhelmen verbieden omdat die teveel lijken op de Duitse Stahlhelm?


  Maak melding

 4. StuKaFest is gewoon de afkorting van StudentenKamerFestival. Niets mis mee dus. Stukafest wordt al sinds 2001 succesvol georganiseerd in Nijmegen, de laatste jaren heeft het zich uitgebreid naar alle grote studentensteden in Nederland. In Nijmegen is het ieder jaar meteen uitverkocht. StuKaFest is écht een cultureel feestje voor studenten. Een aanwinst voor Zwolle!


  Maak melding

Reageer