Flitspaal aan Ceintuurbaan is kaskraker

Zwolle – Een flitspaal aan de Ceintuurbaan in Zwolle heeft het afgelopen jaar veel geld opgeleverd. Van alle flitspalen in de provincie Overijssel was het de nummer twee. Dat blijkt uit gegevens die RTL Nieuws heeft verzameld.

flitspaal.jpg
Geen Sinterklaas cadeautje… Foto: RTL Nieuws

Tussen oktober 2010 en oktober 2011 knipte de flitspaal aan de Ceintuurbaan maar liefst 28941 keer een plaatje van een snelheidsovertreder. Totaal leverde dat een bedrag van 1.268.921,00 euro op. De gemiddelde boete bedroeg 43,84 euro. Kampen spande de kroon met een paal aan de A50. Het boetebedrag was daar €1.615.397,00. De notoire hardrijder heeft een grijze Mercedes, woont in Almere en is van middelbare leeftijd. Hij wordt het meest geflitst binnen de bebouwde kom, bij overwegend droog weer, en krijgt dan een boete van 51 euro. Dat blijkt uit een analyse van 5,5 miljoen flitsboetes.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. @zwolluh ; dobbe is toch zwartewaterallee?
  Hoeveel flitspalen staan er aan de Ceintuurbaan; d’r is nogal wat werk in uitvoering geweest in die periode, dus volgend jaar nog meer “inkomsten”.


  Maak melding

 2. Bericht door ronny, op 19 januari 2012 om 23:29
  vondt het al vreemd dat men al jaren aan de weg bezig is oo zo wordt die betaald zeker

  Dat is juist een doorn in het oog van veel hardrijders: die opbrengsten worden (net zoals de opbrengsten uit wegenbelasting en accijns op brandstof) niet gebruikt voor het verbeteren van het wegennet.

  Bericht door mooi, op 20 januari 2012 om 01:26
  Mooi, nog meer palen plaatsen kan de normale belasting naar beneden. Goed voor de staatskas dit!!!

  Maar denk je dat het ook bijdraagt aan de veiligheid?


  Maak melding

 3. Boetes zijn altijd te voorkomen, daarom ben ik hartstikke voor 😀 Slimme mensen krijgen geen boetes, die houden zich gewoon aan de regels. Domme mensen zorgen voor extra staatsinkomen. Win-win 😀


  Maak melding

 4. Klopt natuurlijk weinig van dat onderzoek. In de database van RTL Nieuws komen de IJsselallee en de Ceintuurbaan beiden maar één keer voor, terwijl daar meerdere flitspalen staan (uit mijn hoofd 5 op de IJsselallee en 4 op de Ceintuurbaan). De bedragen zullen dus wel per weg bij elkaar opgeteld zijn.


  Maak melding

 5. In lang niet elke kast zit altijd een camera 🙂 Geloof dat er voor de hele ring 4 of 5 camera’s zijn, die regelmatig verplaatst worden.


  Maak melding

 6. Er zijn 2 soorten vrijwillige belasting waaraan wat mij betreft niet voldoende kan worden bijgedragen, zodat andere belastingen omlaag kunnen:
  1. verkeersboetes; dat is een bijdrage van personen die de wet willen overtreden
  2. staatsloterij; dat is een vrijwillige bijdrage van mensen die een gokje willen wagen


  Maak melding

 7. Kunnen we dan de postcode loterij afschaffen? Wat een h*fters zijn dat! Laatst eens uitgerekend, dat als de MEGA ?berklapper van 40 miljoen bij ons zou vallen we daar 177.000 euro aan over zouden houden…. pardon?!?
  En iedereen heeft een lotnummer (want = postcode) en ze blijven op dat gevoel van niet mis kunnen lopen inspelen!

  Maar goed…dat is genoeg off topic


  Maak melding

 8. Tja.. bij de postcode loterij delen ze toch ook auto’s uit? Toevallig geen grijze Mercedessen??? Want dan is het cirkeltje weer rond….


  Maak melding

 9. hahaha, dit is wel heel kort door de bocht zeg, hahaha;

  Bericht door ruud, op 19 januari 2012 om 19:37
  Tja welkom in zwolle he. graaiers!!!! Mensen en toeristen….. blijf weg uit zwolle

  Grappig, typisch gedrag om je eigen verantwoordelijkheid ergens anders neer te leggen. En wat heeft dat met Zwolle te maken? hahaha


  Maak melding

 10. Bericht door Zwollenaar is Back, op 23 januari 2012 om 08:32
  @Plantje, tis niet verplicht hoor, die p.c. loterij….en iedereen weet dat je moet delen.

  Nee, het is niet verplicht. Maar je krijgt (als je ergens woont) ongevraagd een lotnummer. En ze maken ook grof misbruik van het feit dat mensen bang zijn, dat hun hele straat een prijs wint en zij niet mee hebben gedaan. “U wilt toch niet, dat we aan UW duur voorbij gaan?!?” En hopakee! Weer een paar extra loten verkocht!


  Maak melding

 11. Super omschrijving Japser! Ik vind het altijd wat moeilijk om mijn punt duidelijk te maken, maar die zin omvat het eigenlijk wel helemaal!
  Laat ik dat als mooie afsluiter van dat stukje off-topic zien! 😉


  Maak melding

Reageer