Het weer: buien

Zwolle – Vrijdag komen verspreid over het land buien voor. In de middag neemt de buiigheid af en wordt het op de meeste plaatsen droog en breekt vooral in het noorden af en toe de zon door. Misschien trekt over het noorden nog een enkele lichte regenbui. De westen- tot noordwestenwind is in de ochtend matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard aan de kust.

19-01-2012_weerfoto_van_maatgravenweg.jpg
Maatgravenweg

Vrijdagmiddag neemt de wind af en wordt matig en aan de kust vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 5 of 6 graden in het noordoosten en 7 of 8 graden in het midden en zuidwesten van het land. In de avond raakt het vanuit het westen opnieuw bewolkt valt er wat lichte regen. In de avond daalt de temperatuur in het oosten naar een graad of 2. Later neemt de bewolking toe en in de nacht stijgt de temperatuur licht. Zaterdag wordt een onstuimige dag met veel bewolking, wind en regen. Er is bijna geen ruimte voor de zon en het wordt 7 graden in het noordoosten en 9 of 10 graden in het zuiden en westen van het land. Daarbij staat een (vrij) krachtige westenwind. In het noordwestelijk kustgebied is de wind hard tot stormachtig, windkracht 7 of 8.

Zondag blijft het vrij onstuimig weer, al staat er aan de kust iets minder wind. In de ochtend laat de zon zich af en toe zien, maar in de middag neemt de bewolking toe en valt er weer regen. Het blijft vrij zacht met 7 tot 9 graden. De dagen daarna staat er minder wind. Het blijft waarschijnlijk vrij zacht met elke dag kans op wat neerslag.

Artikel delen:

Reageer