Inschrijving 10 Mijl van Zwolle Zuid start zaterdag

Zwolle – Zaterdag 21 januari om 09.00 uur start de inschrijving voor de 2e editie van de 10 Mijl van Zwolle Zuid. Na een succesvolle eerste editie met bijna 1000 deelnemers verwacht de organisatie dit jaar fors meer deelnemers. Het maximum is daarom gesteld op 1500 deelnemers.

parcours10zz.jpg

Voorzitter Hans Paul Visscher hierover: ’We kregen vorig jaar zoveel positieve reacties en krijgen nu al zoveel aanvragen dat we denken dat die groei reëel is. We hebben daarom het parcours aangepast. De start vindt nu plaats op de Democratenlaan, de finish is voor de Plus Supermarkt en is het stuk dat de lopers elkaar tegenkomen flink ingekort. Met dit nieuw parcours kunnen we de doorstroming van de loper beter begeleiden.’ Daarnaast zal het parcours worden gecertificeerd door de AtletiekUnie, zodat er dit jaar ook een wedstrijd aan gekoppeld kan worden. Voor de regionale toppers een mooie wedstrijd in voorbereiding op het Zwolse Halve Marathon Festival.

Goede doelen Een belangrijk uitgangspunt van de 10 Mijl van Zwolle Zuid is dat de opbrengst aan een goed doel geschonken wordt. De organisatie heeft zich daarom voor de komende 5 jaar verbonden aan 10 goede doelen.

Elk jaar mogen twee doelen de financiële opbrengst delen en krijgen de 8 overige doelen elk een kilometer op het parcours de gelegenheid om zich te profileren. Dit zal worden gefinancierd door sponsors. In 2012 krijgen Intermezzo, Jeugdsportfonds, Ronald McDonald huis, Het Autismehuis, VG sport, Van en Voor Zwolle en de Herberg de gelegenheid om zich te profileren en gaat de opbrengst van de loop naar de Dierenweides Zwolle Zuid en Care clowns. In 2011 mochten Intermezzo en het Jeugdsportfonds elk een cheque van 5.000 euro uit de handen van Voorzitter Hans Paul Visscher ontvangen. De 10 Mijl van Zwolle Zuid start zaterdag 21 april om 17:00 uur en inschrijven kan via www.10mijlvanzwollezuid.nl

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Jammer dat de route voor een groot deel niet meer door de wijk zwolle zuid gaat. Dit vond ik juist de charme van deze loop.
  Er stond veel publiek langs de kant.


  Maak melding

 2. Ingrid, de route gaat nog steeds evenveel door de wijk Zwolle Zuid. Het enige dat veranderd is dat de start aan de andere kant van het winkelcentrum plaatsvindt, er een stukje over de Deventerstraatweg wordt gelopen en na de tunnel via het fietspad wordt gelopen.
  Dus wij verwachten nog steeds veel publiek. Sterker nog, daar gaan we ook meer voor bieden.


  Maak melding

 3. @Frankwin
  Vorig jaar kwamen ze ook door de wijk Ittersum, ik kon niet terug vinden op het kaartje, ik kreeg de indruk dat ze veel meer de kant van Schelle op gingen.


  Maak melding

Reageer