Dertien sporters ondertekenen Gouden Sportboek

Zwolle – Dertien succesvolle Zwolse Sporters verbinden op zaterdag 21 januari 2012 op uitnodiging van sportwethouder Gerrit Piek hun naam aan het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. De ondertekening is een onderdeel van de eerste editie van het Sportgala Zwolle dat vanaf 20.30 uur in Event Centre Equipe gehouden wordt. De presentatie van het Sportgala is in handen van Renate Wennemars met Peter Vader als side-kick.

De dertien sporters die dit jaar hun naam aan het boek verbinden zijn triatleet René Poppe, acrogymnasten Juliët van Dam en Rik van Selling, atlete Inge de Wolf, wielrenster Kirsten Wild, atleet David Kater, zwemster Willemijn Vos, roeister Kirsten Lanz, tafeltennissers Gerben Last en Wendy Schrijver, zwemster Christien Nieuwenhuis en schaatsers en skeeleraars Ronald en Michel Mulder. Deze sporters tekenen het boek op grond van hun prestaties die zij in de periode 1 juli tot en met 31 december 2011 hebben geleverd.

Gouden Sportboek

Het Gouden Sportboek dient al jaren als eervol register voor lokale sporters die in hun discipline een gouden nationale medaille hebben gewonnen of internationaal het podium konden bestijgen. De afgelopen periode hebben honderden Zwolse talenten sportieve successen geboekt. De gemeente Zwolle is trots op deze prestaties en biedt sporters elk jaar de gelegenheid hun naam bij te schrijven in het Gouden Sportboek. Zij doen dat in aanwezigheid van de wethouder sport, familie, begeleiders en tal van sportliefhebbers.

Sportgala Zwolle

De eerste editie van het Sportgala Zwolle vindt plaats op initiatief van Sportief Zwolle samen met een groot aantal (sportgerelateerde) organisaties uit de stad. Ter promotie van Zwolle als sportstad worden Zwolse sporters in het zonnetje gezet en krijgt het publiek te zien waar Zwolle op sportgebied trots op is. Naast de huldigingen van de winnaars in de verschillende categorieën en de ondertekening van het Gouden Sportboek staat er nog veel meer op het programma. Het wordt een avond vol verrassingen en entertainment.  Meer informatie op www.sportiefzwolle.nl waar de avond ook live te volgen is.

Artikel delen:

Reageer