Opening Zorg Punt Zuid

Zwolle – Zorg Punt Zuid, het gezondheidscentrum van Zwolle-Zuid, werd zaterdagmiddag officieel en feestelijk geopend. Wethouder E. Danneberg verrichtte de openingshandeling. In Zorg Punt Zuid zijn diverse specialisten heel handig onder één dak samengebracht. Aanwezige specialisten gave ndeze middag demonstraties van hun werk, en er waren leuke activiteiten voor de kinderen.

zorg_punt_4.jpg

Het gebouw tegenover winkelcentrum Zwolle-Zuid en naast klimcentrum Yosemite bevat naast een dependance van huisartsenpraktijk Oosterhout/De Vries ook Fysiotherapie Römer, tandartsenpraktijk Heeldemond, Bakerraad Verloskundigen Zwolle, praktijk voor huidverbetering, pedicure en visagie SkinBalanz, acupunctuurpraktijk Acukinetics van Andrea Cusinello, psychologiepraktijk Prisma, LIV Voedings- en Leefstijladvies, Podotherapie Voetencentrum en Gelukkig HB, specialisten in hoogbegaafdheid. Zorg Punt Zuid bestaat al sinds eind 2010, maar draait pas sinds kort volop.

zorg_punt_1.jpg

zorg_punt_2.jpg

zorg_punt_3.jpg

Het doel van het samenbrengen van zoveel specialisten onder één dak is dat patiënten met meerdere klachten op dezelfde plek terecht kunnen. Dat scheelt reistijd en het is efficiënt. Maar belangrijker: het verbetert de kwaliteit van zorg, omdat de verschillende specialisten gemakkelijk met elkaar kunnen overleggen en kunnen doorverwijzen.

Belangstellenden konden zaterdagmiddag de verschillende praktijken bekijken en kregen uitleg over de werkzaamheden van de specialisten. Er werden diverse demonstraties gegeven: Andrea Cusinello liet zien hoe een klassieke acupunctuurbehandeling in z’n werk gaat, podotherapeut Berna Oude Hesselink vertelde over haar therapieën en bij Heeldemond waren onder andere demonstraties tanden bleken te zien.

Gelukkig HB verzorgde een techniekactiviteit voor kinderen en gaf informatie over haar werkzaamheden. Schoonheidsspecialiste Merlin Uiterwijk van SkinBalanz demonstreerde bindweefselmassage, maakte belangstellenden gratis op en deed huidmetingen met de Skin Analyzer. Prisma Psychologie gaf uitleg over verschillende behandelmethodes, zoals cognitieve gedragstherapie, mindfulness en EMDR.

Kijk voor meer informatie op www.zorgpuntzuid.nl.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. @Ingrid, als er Zorgpunt Zuid stond, kon ik het ook bedenken. Nu met drie losse woorden slaat het taaltechnisch nergens op, maar wellicht zit er een gedachte achter die ik niet ken.


    Maak melding

Reageer