Onmachtig Berkum verliest bij DVS

Zwolle – VV Berkum heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop bij DVS ’33 Ermelo met 1-0 klop gekregen. De uitslag doet misschien vermoeden dat er weinig krachtsverschil was tussen beide ploegen maar in werkelijkheid schoot Berkum vooral aanvallend tekort en had DVS een heel wat ruimere overwinning kunnen boeken.

 

“We waren vandaag aanvallend onmachtig,” aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge na afloop en hij erkende dat de thuisclub een verdiende zege had geboekt. Die had nog heel wat pijnlijker voor Berkum kunnen uitpakken als DVS niet zo slordig met de kansen was omgegaan en Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis niet zo’n uitstekende wedstrijd had gespeeld. De Zwolse doelman voorkwam zeker vier á vijf zeker lijkende doelpunten en hield zijn ploeg zo lange tijd op het been.

Na krap 10 minuten spelen kwam DVS voor het eerst in kansrijke positie maar Henk Baum zag zijn inzet gekeerd door keeper Bouwhuis. Enkele minuten later claimde Berkum een strafschop nadat aanvoerder Marc van der Meulen in het strafschopgebied onderuit werd gelopen maar scheidsrechter Duarte wilde daar niets van weten. Berkum hield vervolgens een poos redelijk stand maar na iets meer dan een half uur kwam daar verandering in. Na een afgeslagen Zwolse aanval was de Berkum-verdediging wat onderbemand en kon de boomlange Ermelose spits Gerjan Mulder op het Berkum-doel af. Zijn inzet werd nog gekeerd door doelman Bouwhuis maar toen de rebound bij Henk Baum kwam zorgde die voor een onhoudbare 1-0. Direct daarna was Berkum even helemaal de weg kwijt en kreeg een gretig DVS een aantal flinke kansen om de voorsprong uit te breiden maar met name Baum wist die mogelijkheden niet te benutten.

 

Ook na rust meende Berkum recht te hebben op een penalty na een vermeende overtreding op Marc van der Meulen maar opnieuw ging de scheidsrechter daar niet in mee. Dat was bijna het enige wapenfeit van de Berkum-voorhoede, die er gaandeweg de tweede helft steeds minder in leek te geloven. De Ermelose verdedigers hadden de Zwolse spitsen goed in de tang en gaven niets weg. Aan de andere kant had Mario Grunder een aantal kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar ook hij stuitte op keeper Bouwhuis. Die wist een kwartier voor het einde ook Ali El Haddadi van scoren af te houden door de bal van zijn voeten te plukken en de Zwolse doelman herhaalde dat kunststukje in blessuretijd nog eens bij Baum.

 

Het bleef zodoende bij 1-0 en daarmee nestelde Berkum zich nog wat vaster in de gevarenzone van de Hoofdklasse C. Volgende week speelt Berkum thuis tegen DETO en de Zwollenaren zullen tegen die subtopper heel wat uit de kast moeten halen om de stand op de ranglijst een wat draaglijker aanzien te geven.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De uitslag doet misschien vermoeden dat er weinig krachtsverschil was tussen beide ploegen

    Niet bij mij hoor. Ik kan dit seizoen niets positief ontdekken bij dit berkum. Ik zie ze dan ook degraderen.

    Onbegrijpelijk met dat materiaal overigens. Dat moet toch veel beter kunnen toch?


    Maak melding

Reageer