Snelheidscontrole Gruitmeesterlaan

Zwolle – Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, heeft de politie zaterdagochtend 21 januari een snelheidscontrole gehouden van 10.00 tot 12.00 uur aan de Gruitmeesterslaan.

Hier mag maximaal 30 km/uur worden gereden. Er is negen maal bekeurd voor een te hoge snelheid. Hoogste was 44 km/uur (gecorrigeerd).

Artikel delen:
Reacties 12
 1. En hoeveel van de bekeurde automobilisten waren buurtbewoners? Nou wil ik niet beweren dat dit altijd het geval is, maar vaak zijn de klagers zelf de hardrijders.. Ik kom er regelmatig (vrienden aan de Kaderneterkamp), maar ik houd er altijd wel rekening mee, het is een buurt waar veel kinderen wonen en ik wil toch niet op mijn geweten hebben dat er wat gebeurd..


  Maak melding

 2. @Zwollenaar_Martin, ik ben net zoals jij erg benieuwd of de bekeurden buurtbewoners zijn of “vreemden”, die omdat ze onbekend zijn met de situatie meestal hun snelheid aanpassen.


  Maak melding

 3. Echt een lachertje! De agenten staan dusdanig zichtbaar opgesteld dat iedereen ze vanuit de verte al ziet staan. Dus huppakee, voordat de agenten je al hebben ”beschoten” is het gaspedaal los, de rem in en je snelheid is binnen no-time gereduceerd van een vreselijke 37 km/u naar 29 km/u. Oh ja, vergeet niet je koppeling in te trappen. Bij deze snelheden kan je auto nog wel eens afslaan… Gaan ze trouwens nu ook optreden tegen de roekeloze, bumperklevende fietsers die nu op de Gruitmeesterslaan op zeer onverantwoorde wijze de auto’s passeren?


  Maak melding

 4. Doet het er toe of het hier buurtbewoners betreft of niet? De 30km zone geldt voor iedereen. Wie zich hier niet kan gedragen wordt terrecht bekeurd.


  Maak melding

 5. @bewoner, of het er toe doet, nee te hard is te hard. Maar er wordt door de buurt vaak geroepen naar de politie is om op te treden. Maar elkaar er op aan spreken, zo van buurman jij rijd wel erg hard door de buurt, dat doet men niet.
  Vandaar de vraag, wie rijd er nu te hard de toevallige passant of de buurtbewoner zelf. Die het hardst roept er wordt te hard gereden in deze buurt.


  Maak melding

 6. Iedereen het hoogste woord… Nee, zelf rijdt niemand te hard. De buren wel. En als de politie dan toch controleert, staan de beste stuurlui weer aan wal… “Ze kunnen beter…” Ja jaah! Mooi verhaal.

  Het bord 30km is wat mij betreft NOOIT het doorslaggevende argument om ergens (max.) 30km/uur te rijden. Alles staat en valt met de INRICHTING van de weg. Laat de buurtbewoners zich daar eens druk over maken. Past de inrichting van jullie straat eigenlijk wel bij de vereiste max. 30km??? Of zou men er visueel snelheidsbeperkende voorzieningen (geen drempels) moeten plaatsen?

  Vaak zijn buurtbewoners daar juist tegen… Waarom? Kijk maar naar wie de overtreders zijn…

  Ter vergelijking: hoe hard zou u werkelijk rijden als er langs de autosnelweg een bord 30km stond, zonder dat er verder ook maar iets wijzigt aan het straatbeeld…? Precies, dat bedoel ik!  Maak melding

 7. Dit is ook pas het 10e bericht hier over op weblogzwolle. Dat er tot nu toe nog geen schrikbarende dingen geconstateerd zijn zegt volgens mij voldoende. Het moeten wel een best stelletje zeikerds geweest zijn om de politie zo vaak te laten controleren op snelheid.


  Maak melding

 8. @Jannes volgens mij ben jijzelf ook zo’n scheurende buurtbewoner :P………of niet zo lang meer? Hahahahaha het is allemaal wat daar aan de Gruitmeesterslaan.


  Maak melding

 9. @oepz, dat de weg uitnodigt om hard te rijden ben ik helemaal met je eens. Hier is al jaren geleden een verzoek ingediend bij de gemeente hier iets aan te doen. Het is de gemeente die geen drempels wil plaatsen met als excuus dat de brandweer en ambulanve hier last van hebben. Een half jaar geleden (na jaren ambtelijke molen) heeft de gemeente paaltjes geplaatst. Hoe je er ook een draai aan probeert te geven, het is een woonwijk en daar heeft IEDEREEN zich te gedragen. En degene die hier commentaar geven wonen hoogstwaarschijnlijk in een andere wijk. als je je aan de Grmrstrln stoort pak dan de IJsselallee, daar mag je 70. Maar daar ben je het waarschijnlijk ook niet mee eens en moet dit 130 zijn….


  Maak melding

Reageer