Fraterhuis opent nieuwe zaal aan de Blijmarkt

Filmtheater Fraterhuis heeft een nieuwe zaal en een nieuwe entree. Per 3 mei is de ingang van het Zwolse filmtheater te vinden aan de Blijmarkt, bij schouwburg Odeon. Hier kan het publiek voortaan het entreebewijs kopen en de nieuwe filmzaal betreden. De bestaande zaal wordt gerenoveerd.

De oude ingang van het filmtheater, het poortje aan de Praubstraat, is inmiddels ontmanteld en verruild voor een betere en logische locatie aan de Blijmarkt. Bij de nieuwe entree kan het publiek terecht in de foyer met catering, die ook door de schouwburg wordt gebruikt. Naast de oude filmzaal van het Fraterhuis is nu een nieuwe, grotere filmzaal ingericht: de Novon zaal telt 129 ruime zitplaatsen voor filmvoorstellingen. De voormalige toneelzaal blijft geschikt voor incidentele theaterproducties.

Daarmee is de renovatie van Filmtheater Fraterhuis nog niet voltooid. Deze zomer wordt ook de oude filmzaal grondig heringericht met 55 zitplaatsen. Tegelijk komt aan de Blijmarkt een filmfoyer. Uiteindelijk beschikt het Fraterhuis na de zomer voor het eerst in haar bestaan over twee sfeervolle filmzalen, een volwaardige entree en foyer. De feestelijke opening van het vernieuwde Filmtheater Fraterhuis zal plaatsvinden op 20 september.

Met twee filmzalen behoort het Fraterhuis tot de filmtheaters met een A-status, die snel de nieuwste films kunnen vertonen. Nu al, nog voordat beide zalen open zijn, slaagt het Fraterhuis erin een actueler programma samen te stellen. Ook premièrefilms zullen bij Filmtheater Fraterhuis vaker te zien zijn.

Het is nog mogelijk om in de nieuwe Novon filmzaal stoelen te adopteren. Tientallen bedrijven en particulieren adopteerden al zitplaatsen voor € 500 per stoel. Mede door deze bijdragen werd de tweede filmzaal van het Fraterhuis mogelijk gemaakt.

De vorderingen van de renovatie zijn te volgen via www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen:

Reageer