Zwolse pelgrims worden prominent d’Oelewappers

Zwolle – Het jaarlijks door cv d’Oelewappers georganiseerde Prominentenbal heeft zaterdagavond weer plaatsgevonden in hof residentie De Vrolijkheid! Prominent van 2011 werden de wandelaars Anja Siemons en Hans Borrel.

25-05-2011_wandeltocht_naar_rome_1.jpg

Het muzikale gedeelte in de grote zaal werd verzorgd door “Men In Music”, en in de kleine zaal waar vele verenigingen zich presenteerden aan de prins der Oelewappers William I, klonk muziek uit de luidsprekers van Lieverst Sound en uit de instrumenten van huiskapel That’s All en gastkapel Pardoes. Ook de Oud-Prominenten welke met alle egards werden binnengehaald, presenteerden zich aan Prins William I als hechte groep dragers van de fel begeerde onderscheiding. Om 23.11 uur verhuisde iedereen naar de grote zaal, om te kijken wie de eer te beurt zou vallen om tot de Prominent van Sassendonk te worden uitgeroepen. De keuze is dit jaar gevallen op: Anja Siemons & Hans Borrel, Alias: De Zwolsche Pelgrims! Anja & Hans zijn samen te voet van Zwolle (Sassendonk) naar Rome gelopen.

De voetreis was behalve een sportieve uitdaging ook een sponsortocht voor het goede doel.

Het Zwolse duo liep voor de “Bas van de Goor Foundation”, een organisatie die kinderen met diabetes wil laten ervaren wat sport voor hen kan betekenen.

De opbrengst van de voettocht, opgebracht door sponsors en diverse particulieren, groot:5.000 euro, kon door het duo aan de Foundation worden overhandigd.

Als tegenprestatie werd voor de sponsors etc. in de Sint-Pieter te Rome nog een kaarsje aangestoken.

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft namens het College en de Gemeenteraad de gift nog met 250 euro verhoogd.

Voor deze enorme prestatie hebben Anja en Hans de verenigingsonderscheiding “Prominent 2012” van carnavalsvereniging d’Oelewappers naar de mening van de Prominentenbalcommissie meer dan verdiend!

Nadat de Prominenten aan den volke waren gepresenteerd, was het formele gedeelte van de avond achter de rug en kon het feest pas goed beginnen, en dat is ook precies wat er tot in de kleine uurtjes is gebeurd!

Artikel delen:

Reageer