Drie islam-avonden in Noorderkerk

Zwolle – De islam is dagelijks in het nieuws en iedereen heeft er wel een mening over. Maar wat weten we eigenlijk van moslims ? De Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle organiseert daarom in februari drie islam-avonden met boeiende sprekers. Monique Samuël is een bekend gezicht aan tafel in de tv-talkshow Pauw en Witteman. 

Samuel is politicoloog, komt uit Egypte en is koptisch christen. Ze schreef samen met ds. Cees Rentier het boekje voor jongeren: Allah weet het beter – Wie ben je als je moslims ontmoet? Op 15 februari is zij gastspreker in de Noorderkerk. De overige twee islam-avonden worden ingeleid door dr. Bernhard Reitsma. Hij werkte bijna acht jaar in Libanon als theologisch docent en bezon zich in die tijd intensief op kerk en islam in het Midden Oosten. Hij is bijzonder hoogleraar aan de VU, met als leeropdracht de kerk in de context van de islam. Daarnaast is hij als projectleider kerk en islam en docent missiologie verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede. Bernhard Reitsma is op woensdag 1 en 29 februari te gast in de Noorderkerk. De drie islam-avonden in de Noorderkerk gaat over vragen als : Welk beeld hebben wij van de Islam? Welk beeld hebben moslims van christenen? Wat zijn de verschillen tussen Bijbel en de Koran? Hoe ga je om met angst voor de islam ? De islam-avonden op woensdag 1, 15 en 29 febuari zijn vrij toegankelijk voor christenen die meer willen weten over het islamitisch geloof. Aanmelden kan bij het bureau van de christelijke gereformeerder kerk Zwolle: tel. 038-4232833 of via e-mail kab@cgkzwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik vroeg mij af: zou ik ?berhaupt ook maar ergens in Nederland één moskee kunnen vinden waar islamieten zich op soortgelijke wijze verdiepen in of kijken naar het christendom?

    Overigens denk ik dat er voor veel christenen allereerst nog (steeds) erg veel te ontdekken valt over hun eigen geloof.

    Bovenstaande ‘acties’ zijn niet nieuw. Sterker: tijdens mijn schooltijd op een ‘normaal’ christelijke school, ruim 20 jaar geleden, was hier al aandacht voor. Heus wel een goed idee hoor, maar…

    Hoe anders zou de wereld zijn als ALLE partijen op een dergelijke wijze belangstelling EN respect voor elkaar tonen. Volgens mij noemt men dat tegenwoordig… integratie!


    Maak melding

Reageer