Goed spel levert Be Quick geen punten op

Zwolle – De openingswedstrijd van het seizoen leverde voor Be Quick al bijna drie punten op. Toen zag het team SDV Barneveld na een 0-2 voorsprong alsnog winnen. Het resultaat in de thuiswedstrijd was al niet veel beter. Er werd behoorlijk gespeeld, maar de bezoekers gingen met de punten lopen.

De jonge ploeg van Bert Hendriks werd in de winterperiode nog maar eens verjongd. Jeroen Stadler, Cas Duiker en Taco Reijnen zijn nu ook aan de selectie toegevoegd en verschenen alle drie vanmiddag in de basis. In de normale basisopstelling ontbrak Bram Horstman vanwege een blessure. “We boden vanmiddag goed partij” zegt Be Quick trainer Bert Hendriks. SDV Barneveld, koploper in de eerste klasse D, heeft moeite om het roodzwarte team op de knieën te krijgen. In de 22e minuut komt Barneveld door een doelpunt van Marciano Mengerink echter toch op voorsprong. “Dat doelpunt was enigszins gelukkig” zegt Bert Hendriks. “Na een duel valt de bal zomaar voor de voeten van de speler van Barneveld. Die schiet hem dan wel goed binnen.” Nadeel is dat Be Quick aanvallend weinig creërt. “We krijgen voor de rust nog een kans om iets aan de score te doen met een drie- tegen- twee situatie, maar de pass van Thijs Coenders op Cas Duiker was onzuiver.”

Na de rust doet Be Quick er alles aan om het de tegenstander moeilijk te maken. “We hebben meer druk gezet dan voor de rust. Bas Buimer komt dan nog dicht bij een doelpunt, maar zijn bal wordt van de lijn gehaald.” In de counter komt Barneveld aan het einde van de wedstrijd nog op 0-2 door Christian van de Kamp. Het spel mocht vanmiddag dan redelijk zijn, het hele seizoen ontbreekt de geluksfactor eigenlijk ook al en dus zijn er weinig punten gehaald. Door het resultaat blijft Be Quick op de dertiende plaats staan. Nummer veertien ESC verloor bij DTS en nummer twaalf Zwart Wit ’63 kwam vandaag niet in actie. Volgende week volgt de hele belangrijke uitwedstrijd bij ESC in Elburg. Een echte zespunter.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Jordy Hendriks, Taco Reijnen, Joram Hendriks, Thomas van den Berg, Jeroen Stadler, Frank Oosterhof, Sander Bolt, Bas Buimer, Cas Duiker ( 75. Jochem Aberson), Thijs Coenders (60. Mehran Ali Pour Asli).

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer