Twee keer verlenging voor Landstede Basketbal

Zwolle – De vele bezoekers kregen gisteren absoluut waar voor hun geld en kregen een waar basketbalspektakel voorgeschoteld. Twee keer moest er verlengd worden bij het duel tussen Landstede Basketbal en koploper EiffelTowers uit Den Bosch. Helaas zonder gewenst resultaat voor onze ploeg, dat in eigen huis zonder punten bleef: 100-104. De Brabantse titelkandidaat had enorm veel moeite met de Overijsselse eredivisionist, dat in twee eerdere duels ook al prima partij wist te bieden. Uitsluiting van drie spelers na persoonlijke fouten drukte zaterdag in overtime echter een te zware stempel op het Zwolse spel.

Het duel leek een exacte blauwdruk van die op de tweede competitiedag, toen Landstede in overtime juist wel de winst naar zich toe wist te trekken. Ook nu gaf EiffelTowers een zeker lijkende winst weg (73-78 op 35 seconden) en wisten de Brabanders een prima voorsprong in de verlenging niet over de streep te trekken. De tweede verlenging bracht echter alsnog het verschil en zorgde voor een anticlimax voor de ploeg van coach Herman van den Belt. Onder meer via vier scores van Kees Akerboom ging de winst mee naar Den Bosch.

Landstede Basketbal startte het duel in de Dutch Basketball League furieus en was in het eerste kwart duidelijk beter dan koploper EiffelTowers: 24-16. Met de kanttekening dat twee spelers ontbraken vanwege blessures: Huffman en Robinson. Halverwege leken de gasten de zaken echter op orde te hebben (34-40), maar de persoonlijke foutenlast hielp Zwolle weer terug in de wedstrijd. De Bosschenaren hielden de controle over de wedstrijd, tot vijf minuten voor het einde toen de Zwolse thuisploeg brutaal naar een 66-61 voorsprong uitliep. Het duel eindigde in 78-78 en dus was overtime noodzakelijk om een beslissing te forceren.

In overtime werd 82-86 in 89-86 omgebogen, maar kwam EiffelTowers met een driepunter weer langszij. De laatste schotpoging van Zwolle miste doel. In de tweede verlenging volgden twee driepunters van de bezoekers elkaar snel op, waarna – na vijftig minuten basketbal – het verzet van Landstede was gebroken.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooie wedstrijd! En een pluim voor de ‘jonge’ spelers die in de laatste minuten zich van hun beste kant hebben laten zien.


    Maak melding

Reageer