Reünie La Culla / Doomijn Beukenstraat

Zwolle – ‘’Hoeveel kinderen hebben wij in die 12,5 jaar hebben opgevangen? Hoeveel luiers hebben wij verschoond? Hoe gaat het met al die kinderen?’’ Om met elkaar terug te blikken en om vol trots te presenteren hoe het geworden is, organiseert Doomijn Beukenstraat op zaterdagochtend 31 maart een reünie / jubileum. Alle kinderen en ouders die opvang hebben afgenomen bij La Culla en/of Doomijn Beukenstraat zijn van harte uitgenodigd. Maar ook alle oud-medewerkers en stagiaires die hebben gewerkt op één van deze twee locaties zijn welkom.

Drie van de negen huidige medewerkers van Doomijn Beukenstraat waren al in dienst toen in het voorjaar 1999 kinderdagverblijf La Culla (toen nog van Stichting De Til) werd geopend aan de Geert Grootestraat in Zwolle. Op 1 maart 2003 is dit kinderdagverblijf verhuisd naar de Beukenstraat en in 2010 kreeg de locatie een nieuwe naam: Doomijn Beukenstraat. Dat betekent dat dit kinderdagverblijf al 12,5 jaar kinderen opvangt en begeleidt.

Er is natuurlijk veel veranderd in de kinderopvang. Allereerst is de locatie enorm uitgebreid. Gestart met één kinderopvanggroep en één naschoolse opvang, bestaat de locatie nu uit drie kinderopvanggroepen, twee peuterspeelzalen en een naschoolse opvang. In de loop van de jaren is de organisatie van Doomijn, onderdeel van stichting Travers, sterk geprofessionaliseerd. Soms overheerst nog een beetje de melancholie naar vroeger waarin kinderen gewoon los op de achterbank werden vervoerd voor een picknick in het Engelse Werk. En waar personeelsleden elkaar elke laatste vrijdagmiddag van de maand in de Ierse Pub troffen om de nieuwtjes uit te wisselen. Aan de andere kant beseffen personeelsleden dat de opvang nu veel veiliger is en dat er meer aandacht is voor het individuele kind. ‘Nu hebben kinderen bij Doomijn een veilige basis om te groeien tot sterke persoonlijkheden’.
"Wij zijn nog op zoek naar adressen en namen van alle betrokkenen. Bent u geïnteresseerd om zelf te komen of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met Doomijn Beukenstraat via email : kdv.beukenstraat@doomijn.nl."
Artikel delen:

Reageer