VVD verrast over Moederdagmarkt in Assendorp

Het college in Zwolle heeft besloten een vergunning af te geven voor het organiseren van een moederdagmarkt in de Assendorperstraat. De VVD Zwolle is verrast door dit besluit. Hoewel de partij een voorstander is van evenementen in de stad en marktpartijen wil stimuleren hierin een rol te spelen vinden zij het raar dat de vergunning juist voor deze winkelstraat is afgegeven.

De Assendorperstraat kent al een goed bezochte en bekende braderie die aan het begin van de zomer wordt georganiseerd door de Assendorper ondernemers. De VVD vindt het dan ook vreemd dat een partij van buiten de stad een vergunning krijgt voor een soortgelijk initiatief wat 2 maanden voor deze braderie plaatsvindt. De ondernemers aan de Assendorperstraat lijken op geen enkele manier betrokken en zien zich nu geconfronteerd met een markt waar ze zelf alleen tegen betaling aan mee mogen doen. Voor de VVD Zwolle is het raar dat het gemeentelijk vergunningen systeem het toelaat dat in iedere willekeurige straat in Zwolle commerciële markten gehouden mogen worden. De VVD gaat over bovenstaande mondelinge vragen stellen aan het college. Lees verder…

Vervolg pers-bericht VVD:

Daarnaast bevreemdt het de VVD Zwolle dat ondanks de juridische mogelijkheden er op geen enkele manier sprake lijkt te zijn van gemeentelijke regie. Het lijkt er namelijk op dat zonder enige interventie besloten is het initiatief in de Assendorperstraat te honoreren, terwijl in Zwolle plaatsen genoeg zijn, zoals bijvoorbeeld het Lubeckplein, die echt een impuls in de vorm van een evenement kan gebruiken. Wat de VVD betreft is er sprake van een gat in ons vergunningenbeleid en lijkt het college in de uitvoering van het beleid geen enkele regie toe te passen. Dit brengt de VVD op de volgende vragen.

 1. Op welke gronden heeft u besloten het evenement moederdagmarkt in Assendorp toe te staan?
 2. Waarom zijn de ondernemers in de Assendorperstraat niet betrokken bij het in behandeling nemen van de vergunningenaanvraag?
 3. Waarom heeft uw college niet gekeken naar andere locaties voor het organiseren van dit evenement om er zo voor te zorgen dat er sprake is van een spreiding van evenementen over de stad?
 4. Welke manieren zijn er om in de toekomst een dergelijke situatie te voorkomen en op welke termijn kunnen wij hiervoor een voorstel van u verwachten?

VVD

René de Heer 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. ik heb zelf jaren lang op de braderie gestaan van de winkeliersvereniging .voor 3 of 4 jaar terug werdt de jaarmarkt ineens georganiseerd door een of ander louge organisatie bureau(cirkel blouw evenementen) waarbij de prijzen ineenkeer van 25 euro naar 75 euro gingen dus vindt ik het niet gek dat er nu weer een organisatiebureau opduikt die trouwens ook als zeer twijfelachtig te boek staat. dit hebben de heren winkeliers dus aan zich zelf te danken


  Maak melding

 2. Er waren volgens burgemeester Henk Jan Meijer geen ‘toetsingsgronden’ om een vergunning te weigeren voor de Moederdagmarkt, die donderdag in de Assendorperstraat wordt gehouden.

  Raadslid Ren?© de Heer (VVD) stelde gisteravond in de gemeenteraad vragen over de braderie, die tegen het zere been van de ondernemers in de straat is.

  De winkeliersvereniging protesteerde, maar trok een ingediend bezwaarschrift ook weer in. “Wij hebben nog getracht regie te voeren binnen de juridische mogelijkheden die we hadden, en te bemiddelen”, stelde de burgemeester.

  De suggestie van de VVD om zo’n braderie bijvoorbeeld op het L??beckplein te houden, is moeilijk uitvoerbaar zolang er beleid ontbreekt, maakte Meijer duidelijk.

  Regels opstellen om winkeliers in een voorkeurspositie te brengen, botst volgens hem weer met de voorgenomen deregulering.

  Burgemeester Meijer zegde wel een ‘meningspeiling’ in de raadscommissie Bestuur toe om duidelijk te krijgen of een raadsmeerderheid in Zwolle behoefte heeft aan beleid op dit punt.

  Burgemeester Meijer wil de meningen in de raadscommissie Bestuur peilen om zicht te krijgen op eventuele behoefte aan beleid op dit gebied.

  Bron: http://www.destentor.nl/zwolle/article1391672.ece


  Maak melding

 3. gewoon houden die braderie en veel kramen bij de winkeliers voor de deur zetten . kunnen ze het volgende jaar het weer zelf organiseren tegen normale prijzen . ;D


  Maak melding

Reageer