Openluchtbad Zwolle kijkt uit naar een natte zomer

Zwolle – Na een lange stilte kan het Openluchtbad vol trots melden dat op vele fronten niet stil is gezeten. In het voorjaar van 2012 zal het Openluchtbad naar buiten treden met een informerende en tevens wervende campagne. Veel ligt al klaar, maar het Openluchtbad wacht op droog weer voor veel natnatnat-effect. Vanaf vandaag volg je de gehele renovatie middels het wekelijkse beeldverslag op de website van het Openluchtbad. Toegegeven; bij sommige beelden is het behoorlijk schrikken. Eén troost, de opbouwfase is begonnen!

29-11-2011_sloop_oude_openluchtbad_in_volle_gang_1.jpg
De volledig nieuwe campagne website van het Openluchtbad is live! De site informeert inzake de renovatie en zorgt voor doormiddel van de natnatnat-beleving voor regelmatige nieuwsvoorziening! www.natnatnat.nl. De verschillende aannemers hebben een strakke planning. De doelstelling is dat het Openluchtbad op 31 mei 2012 overgedragen gaat worden aan de vereniging. In die planning is rekening gehouden met een aantal dagen vorstverlet maar of dat voldoende gaat zijn …?

Plannen 2012

Zaterdag 10 september was de laatste dag van het seizoen 2011. Het Openluchtbad ziet je graag terug in het nieuwe seizoen. In de tussentijd houdt de website je zo goed mogelijk op de hoogte over de renovatie van het openluchtbad tijdens de wintermaanden. Volg het bad voor alle laatste update via Twitter @natnatnat038 en/of schrijf je in voor de geheel nieuw ontwikkelde nieuwsbrief! Je gaat van het Openluchtbad horen! Het wordt een natte zomer! Hoe dan ook!

Op maandag 14 november vond het officiele startmoment van de renovatie van het Openluchtbad plaats. De starthandeling werd uitgevoerd door onder meer gedeputeerde Hester Maij, wethouder Gerrit Piek en vice-voorzitter Peter Haverkort van de Vereniging Openluchtbad Zwolle.
Het bufferbassin wordt gesloopt. De buffer is een essentieel onderdeel van de techniek voor waterzuivering en verwarming van het badwater. Dit onderdeel wordt volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe buffer. Rondom alle bassins wordt hard maar voorzichtig gegraven om de oude leidingen te verwijderen. Voordat een nieuwe betonlaag wordt aangebracht wordt de toplaag van de oude verwijderd en wordt de gehele bodem van de diepe bassins voorzien van groutankers. Deze groutankers verankeren de bodem van het bassin in een zandpakket op ongeveer 10 meter diepte onder de bodem. Op deze manier wordt de bodem sterker dan in het verleden het geval was.
Twitter: @openluchtbad

Artikel delen:

Reageer