Tweetal vast voor overval op bejaarde vrouw

Zwolle – Twee 16-jarige Zwollenaren werden op vrijdagmiddag 20 en maandagochtend 23 januari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een woning aan de Amer op woensdagavond 18 januari.

Hierbij werd een 82-jarige vrouw onder bedreiging van een mes beroofd van haar geld. De twee werden ingesloten op het bureau. Het onderzoek naar de overval wordt voortgezet.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. 16 jaar, wordt steeds gekker. Wil wel eens weten wat de achtergrond van deze jongeren is. Waar hebben ze dat geld voor nodig!!! Wat als hun oma dit overkomt.
  Wanneer ze hier met een werkstraf van afkomen, laat ze dit dan maar bij ouderen doen.


  Maak melding

 2. Wanneer ze hier met een werkstraf van afkomen, laat ze dit dan maar bij ouderen doen.

  ja en dan niet snel die uurtjes in 2 weken doen

  maar stel 60 uur 20 zaterdagen van 3 uur
  daar leren ze van8)


  Maak melding

 3. @Dame, nee hoor, maar er zijn vast nog wel genoeg klussen in verzorgingscentra waar ze niet direkt kontakt hebben met de ouderen die er wonen.


  Maak melding

 4. Dat is waar: WC’s schoonmaken enzo. Toch moet er wel an gedacht worden dat niet iedereen zit te wachten op dat soort gasten. Noch degenen die ze moeten begeleiden, noch degenen die er wonen of zijn.


  Maak melding

 5. Taaksstraffen???.. Niks geen “heitje voor een karweitje” gedoe met die knullen. Dat oude mens had wel een hartaanval kunnen krijgen.
  Dit zijn de beroepscriminelen van morgen.
  Volwassen misdaden moet je met volwassen straffen “belonen”


  Maak melding

 6. Hoe kun je zulke jongens straffen, dat ze weer voor het rechte pad kiezen? Zeker moeten ze gestraft worden, maar ze moeten vooral bijgestuurd worden!

  En inderdaad: waar hebben ze dat geld voor nodig?!? Hoefde niemand te weten waar ze uithingen?


  Maak melding

 7. @Plantje,

  Heel simpel, 1 maand in de bajes laten brommen zonder i-phone tablet i pot en mobieltje!!! Moet jij eens kijken hoe snel ze zijn genezen!!!  Maak melding

 8. Nee, daarom zeg ik ook:

  Bericht door Plantje, op 23 januari 2012 om 23:45
  Hoe kun je zulke jongens straffen, dat ze weer voor het rechte pad kiezen?

  Kijk, het is vanzelfsprekend dat die jongens gestraft moeten worden. Persoonlijk vind ik het ook vanzelfsprekend, dat ze in de cel niet alle luxe krijgen, maar die gedachte schijnt niet meer van deze tijd te zijn…

  Maar mijn punt is dus juist: hoe kun je die jongens niet alleen straffen zodat je ze laat zien, dat wat ze niet doen fout is (want dat weten ze dondersgoed), maar dat ze ook inzien dat het beter is om hun leven te beteren? Ze zijn 16 jaar!! Dan moet er toch nog wel wat te redden zijn?!?

  En dat heeft met “wieslippe” niks te maken…


  Maak melding

Reageer