Wethouder Vedelaar start actie We Can Young

Zwolle – Geweld tegen vrouwen kent veel vormen. Het komt voor in de familie, in een partnerrelatie, in een gemeenschap en in de samenleving. Het kan thuis, op straat, op het werk of op een andere plek gebeuren. Het gaat zowel om lichamelijk, seksueel als psychisch geweld. Naast dit geweld is er ook nog steeds sprake van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Wethouder N. Vedelaar startte maandagmorgen de actie We Can Young in het Deltion College in Zwolle.

23-01-2012_we_can_young_deltion_college_02.jpg

Het is in Nederland nog steeds normaal dat vrouwen minder betaald krijgen, zelfs als ze dezelfde functie als mannen hebben. En het zijn nog steeds vrouwen die in de reclames schoonmaakproducten aanprijzen, zo maar twee voorbeelden van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. De gemeente Zwolle wil daar wat aan doen en start daarom met de WE CAN Young campagne.

23-01-2012_we_can_young_deltion_college_01.jpg

23-01-2012_we_can_young_deltion_college_03.jpg

De GGD Ijsselland en de gemeente Zwolle zoeken ongeveer 20 meiden én jongens die de campagne willen vormgeven en actie voeren tegen deze ongelijkheid. Samen bedenken zij een campagne die voor discussie zorgt en tot nadenken zet. De campagne kan uit van alles bestaan: een filmpje maken, een debat organiseren of een sportevenement.

In Zwolle is al een aantal changemakers actief. Een groep jongeren vanuit van der Capellenscholengemeenschap en het CCC. En een groep studenten van het Deltion College. Zij gaan tussen februari en april 2012 hun WE CAN Young-acties uitvoeren.

Wil jij ook meedoen: kijk op www.wecanyoung.nl en meld je aan!  

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer