Stadsprins kondigt in raad schoonmaakactie aan

Zwolle – Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk, Prins Poets de eerste, verscheen maandagavond 23 januari geheel onverwachts in de raadszaal tijdens de wekelijkse raadsplein vergaderingen. Prins Poets nam de vergaderingen over, vooruitlopend op de overdracht van de stadssleutel op 18 februari as., zodat er vast gewend kan worden aan het nieuwe leiderschap.

23-01-2012_ludieke_aktie_prins_poets_stadhuis_03.jpg
Raadsleden kregen als ‘onderscheiding’ een Prins Poets schoonmaakborstel om de nek gehangen…

In het bijzonder vroeg Prins Poets aandacht voor het bijzondere carnavalsjaar 2012, waarin Sassendonk 55 jaar bestaat. 55 Jaar Sassendonk is het bewijs dat het carnaval leeft in de stad en een feest is voor iedereen, een feest met elkaar voor elkaar. “Wij zullen er alles aan doen om het aankomend carnaval vooral met elkaar te vieren, gezamenlijk met alle verenigingen en groepen maar ook met een ieder die op eigen houtje feest viert”. Tijdens het grote jublieumfeest 55 jaar Sassendonk op 4 februari as. in de IJsselhallen zal de gezamenlijkheid het belangrijkste thema zijn. Het Sassendonks carnaval wordt in de breedte gedragen maar het is van essentieel belang dat de Gemeente Zwolle ook haar steentje bijdraagt. In tegenstelling tot gemeentes als Sas van Gent en Breda waar carnavalsverenigingen financieel verantwoordelijk worden gehouden voor de rommel op straat, draagt de gemeente Zwolle het volksfeest ieder jaar weer een warm hart toe hetgeen in het bijzonder door de Hoogheid maar ook door alle carnavalsvierders zeer gewaardeerd wordt. Om mogelijke discussies over kosten van schoonmaak op voorhand de kop in te drukken, maar vooral ook in het thema van Prins Poets (Schoon Sassendonk) staat er voor 28 januari van 9 tot 12 uur een grote schoonmaakactie gepland.

23-01-2012_ludieke_aktie_prins_poets_stadhuis_04.jpg

23-01-2012_ludieke_aktie_prins_poets_stadhuis_01.jpg

23-01-2012_ludieke_aktie_prins_poets_stadhuis_02.jpg

Op meerdere plaatsten in de stad zal er met een groot aantal vrijwilligers schoon gemaakt worden. Prins Poets sprak alle vertrouwen uit dat Burgemeester, wethouders en raadsleden daaraan ook hun steentje bijdragen. Tevens sprak hij de ambitie uit om Zwolle de schoonste stad van Nederland te laten zijn. Informatie over de Schhon Sassendonk actie op www.prinspoets.nl Aanmelden via facebook (www.facebook.com/prinspoets), Twitter (@prinspoets) of email (info@prinspoets.nl).

schoonmaakborstel.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Met Valentijn de allergrootste Chocoladefontein!

    Stel je voor; voor jou en al jouw vrienden en vriendinnen. De allergrootste Chocoladefontein van Nederland bij jou thuis! Voor jou en je geliefde om er heerlijk met z’n tweetjes van te genieten, of nodig al je vrienden uit voor een prachtig feest! Chocoladeval verloot met Valentijn (14 februari) de allergrootste Chocoladefontein. Iedereen die jij hebt uitgenodigd mag komen op jouw party! Dip allerlei heerlijkheden in onze topkwaliteit Belgische chocolade en geniet! Like Chocoladeval, vul je email-adres in en win!    Maak melding

Reageer