Het weer: overdag droog

Zwolle – Dinsdag zijn er wolkenvelden en zonnige perioden. Vanuit het westen neemt overdag de bewolking flink toe door nadering van een frontaal systeem uit het westen. Misschien is de bewolking in het noordoosten dun genoeg om nog even de zon door te laten. De (zuid)westenwind is zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar 5 graden in het oosten en 7 in het westen. In de avond wordt de bewolking dikker en kan er in het zuidwesten een beetje regen of motregen vallen. In het noordoosten blijft het overwegend droog. In het oosten daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt, in het westen is het met 2 of 3 graden net iets minder fris.

23-01-2012_weerfoto_zwarteweg.jpg
Zwarteweg

Woensdag begint de dag bewolkt en regenachtig. In de loop van de middag neemt de neerslag af en zijn er ook droge perioden. Er staat een overwegend matige wind uit het zuiden tot zuidoosten en daarbij wordt het 4 graden in het noordoosten en 5 tot 7 graden in het zuiden en westen van het land. Donderdag blijft het bewolkt en in het westen valt in de ochtend regen. In de middag trekt de neerslag naar het oosten. In het westen zijn dan droge perioden, af en toe een bui en misschien nog een beetje zon. De maxima komen uit tussen 5 en 8 graden. De dagen daarna is het eerst vrij wisselvallig en zacht. Na het weekend wordt het frisser met in de nachten lichte vorst.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Wat zou de kunstenaar met dit werk bedoeld hebben, het blijft gissen naar de diepere betekenis en zieleroerselen van de schepper hierachter!


  Maak melding

 2. Valleikijker

  Dit is van Ellen Faber. In 1989 kreeg zij de opdracht voor het maken van een beeld voor Zwolle-Zuid. Dat beeld (Valleikijker) werd in 1990 opgeleverd en een jaar later alweer verplaatst  Maak melding

 3. Bedankt Markel, hou het in de gaten. Het mooist is natuurlijk zo dicht mogelijk bij huis. Hoop en verwacht dat er vannacht (ook voor ons) toch een aantal mensen met hun speciale toeter in de weer zullen zijn.


  Maak melding

Reageer