Kleurrijke werkkleding voor serviceassistent Isala

Zwolle – Vanaf dinsdag 24 januari werken op alle verpleegafdelingen van de Isala klinieken in Zwolle medewerkers in paarsgetinte werkkleding tussen collega’s in het bekende wit of blauw. Het gaat om de serviceassistent, facilitair assistent en brancardier. Deze functionarissen ondersteunen het medisch en verplegend personeel en fungeren vooral als ondersteunend en laagdrempelig aanspreekpunt voor de patiënt. Isala wil op deze manier nog efficiënter werken, het gastvrijheidsprincipe nadrukkelijker invullen en de patiënttevredenheid verder verbeteren. De nieuwe werkwijze komt mede voort uit het verzoek van patienten om meer duidelijkheid te geven over de rolverdeling van verschillende medewerkers op een verpleegafdeling.

serviceassistent.jpg
De uitrol van de nieuwe werkwijze is een half jaar geleden ingezet. Er zijn zo’n 300 medewerkers bij betrokken, die allemaal een speciaal opleidingstraject volgen bij de Isala Academie. De Isala klinieken vinden het belangrijk om in deze ontwikkeling te investeren, omdat gastvrijheid een steeds belangrijker selectiecriterium wordt bij de keuze van een ziekenhuis. Een belangrijke coördinerende rol is weggelegd voor de nieuwe facilitair coördinator. Deze medewerker bekijkt samen met de leidinggevende van een verpleegafdeling welke specifieke ondersteuning op die afdeling gewenst is.

Rolverdeling
De drie functionarissen hebben elk een eigen taak op de afdeling. De brancardier is onder andere verantwoordelijk voor het vervoer van een patiënt naar een onderzoeksafdeling of operatiekamer. De facilitair assistent zorgt voor de schoonmaak van de verpleegafdeling en de bedden, maar beheert ook de voorraad linnengoed. De serviceassistent heeft het meeste contact met de patiënt en zorgt voor het eten en drinken, het verversen van de bloemen of een extra kopje koffie voor bezoekers. Elke functionaris is herkenbaar door een eigen kledingkleur.
Verwendag
Ter afsluiting van een intensieve periode van verandering, opleiding en vaak een nieuwe werkplek, heeft Isala de 300 medewerkers een bijeenkomst Zet jezelf op nr. 1 aangeboden. Naast enkele workshops hebben onder meer leerlingen van de opleiding Beauty, Body & Care (Deltion College) en kappers van Hans Kalf Intercoiffure de medewerkers in het zonnetje gezet.
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Hallo, ik heb belangstelling voor de functie van serviceassistent en/of brancardier.Ik ben moeder en oppasmoeder.Ik heb altijd al graag in een ziekenhuis willen werken.ik ben gastvrij,goedlachs, zorgzaam ,een pietje precies,ordelijk en kan zelfstandig werken. Graag wil ik mijn belangstelling mondeling toelichten.
    Groetjes, Rienke


    Maak melding

  2. Rienke, misschien een idee om een open sollicitatiebrief te sturen, ik weet niet of weblogzwolle de manier is om je interesse kenbaar te maken! Succes in ieder geval met solliciteren.


    Maak melding

Reageer