Start bouw brandweerkazerne Zwolle Noord

Zwolle – Op maandag 27 februari 2012 start de gemeente Zwolle met de bouw van de nieuwe brandweerkazerne aan de Dennenstraat. De bouw neemt ongeveer een jaar in beslag. De voorbereidende werkzaamheden starten in week 5 met het plaatsen van bouwhekken. In week 6 wordt de bouwplaats ingericht door onder andere de bouwketen te plaatsen.

brandweerkazerne_zwolle_noord.jpg
Visualisatie: Gemeente Zwolle

De kazerne, die de uitstraling heeft van een villa, zal het noorden van Zwolle nog sneller bedienen. Deze post zal ook een 24-urige bezetting hebben. De locaties aan de Harm Smeengekade en de vrijwilligers post in Berkum worden gesloten. Inrichting Het was de bedoeling ook aan de middelweg een transparant gebouw neer te zetten, net als aan de Marsweg. In overleg met de buurt is toch gekozen voor een gebouw dat meer aansluit bij de woonwijk. Het ontwerp van de kazerne is gemaakt door het architectenbureau Herzberger. Dit bureau heeft ook de kazerne aan de Marsweg ontworpen. Een van de bijzonderheden van het gebouw is het openlucht- sportveld op het dak. Het sportveld is via een trap aan de buitenkant te bereiken. Er zouden ook andere mensen gebruik van kunnen maken, natuurlijk in overleg met de brandweer.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. aan geld geen gebrek bij de brandweer zo te zien… de hoofd kazerne is ook al geen zuinige tent…. Ziet er overigens wel goed uit! 8)


    Maak melding

  2. Als buurtbewoner kijk je liever tegen een mooi gebouw aan dan een grijs blok beton. Dus een paar cent extra voor een goed ontwerp is geen overbodige luxe. Het bepaald immers ook de waarde van je eigen huis.


    Maak melding

Reageer