WijZ werkt samen met Golfclub Zwolle

Zwolle – WijZ en de Golfclub Zwolle gaan samenwerken met de bedoeling om de golfsport beter binnen het bereik van senioren te krijgen. Beide Zwolse organisaties vinden dat golf een uitstekende sport is voor senioren en dat zij met hun samenwerking een goed aanbod ontsluiten voor Zwolse senioren. De eerste activiteit in dit kader vindt plaats op dinsdag 31 januari. Dan hebben de wandelaars van WijZ het start- en eindpunt van hun wekelijkse wandeling bij de golfbaan.

Golf is een uitstekende sport voor alle generaties en dus ook voor senioren. De combinatie van buiten zijn, bewegen, concentratie en ontmoeting maken dat deze activiteit een prima aanvulling is op het brede beweegprogramma van WijZ. Samenwerking met Golfclub Zwolle heeft geleid tot een speciaal aanbod van de golfclub dat door WijZ aan de Zwolse senioren wordt gepresenteerd. Als eerste stap in de samenwerking is het clubhuis van de Zwolse golfbaan opengesteld voor de wandelgroepen van WijZ.

Er zijn meer locaties waar de wandelgroepen hun start en aankomst hebben en deze nieuwe locatie biedt ook weer meer variatie in de wekelijkse wandelingen. Op dinsdag 31 januari start de eerste wandeling vanaf de golfbaan. De wandelaars worden bij de koffie warm welkom geheten door de golfclub. De wandeling start om 10.00 uur. De deelnemers kunnen direct naar de parkeerplaats van de golfbaan gaan, of verzamelen om 9.30 uur bij WijZlocatie de Terp. Vanaf de golfbaan wordt een wandeling gemaakt van circa 7 kilometer. Na afloop wordt er koffie gedronken in het clubhuis. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig en de koffie is voor eigen rekening.

Wijz wandelt wekelijks vanaf diverse locaties. De wandelingen worden georganiseerd in samenwerking met de Zwolse Wandelverenigingen. Een overzicht is te vinden op www.wijz.nu.

Later in het voorjaar organiseren WijZ en de golfclub clinics. Daarmee kunnen senioren op een laagdrempelige manier en voor een ‘welkomststarief’ kennismaken met de golfsport en met de club. Na de clinics volgt een aanbod waarmee senioren voor redelijke tarieven gebruik kunnen blijven maken van de golfbaan.

Artikel delen:

Reageer