Alain Clark opent Bevrijdingsfestival Zwolle

Zwolle – De artiest en Ambassadeur van de Vrijheid met naam die naar Zwolle gaat komen voor de zogenaamde helicopteract is Alain Clark. Hij opent het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Dat werd dinsdagavond in het tv-programma RTL Boulevard bekend gemaakt. Voor het Bevrijdingsfestival Overijssel dat voor de 22e keer in Zwolle georganiseerd wordt waren via Internetkrant  Weblog Zwolle al eerder de namen van Eric Sardinas en Glasses en Mustaches bekend gemaakt.

Alain Clark, popmuzikant en producer, debuteerde in 2004 met het album Alain Clark. Daarna volgden de succesvolle albums Live it out en Colorblind, met bekende hits als This ain’t gonna work en Love is everywhere. Clark maakte vooral op school kennis met de thema’s oorlog en vrijheid: “Tijdens de geschiedenislessen raakte ik geboeid door de oorlog en werd ik mij bewust van het feit dat ik in vrijheid leef. Dat vrijheidsbesef probeer ik jongeren ook mee te geven.” Alain Clark gaat na zijn optreden op het Bevrijdingsfestival in Zwolle door naar Assen, Groningen, Leeuwarden en Almere.

De Ambassadeurs Alain Clark, Nick & Simon en Go Back to the Zoo bezoeken op 5 mei de Bevrijdingsfestivals met een helikopter van defensie. Tijdens hun optredens onderstrepen zij het belang van het jaarthema 2012: Vrijheid geef je door.

Al ruim 20 jaar zetten Nederlandse artiesten zich in voor de vrijheid. De verschillende ambassadeurs doen elk een aantal van de 14 Bevrijdingsfestivals in Nederland aan. In Nederland lijkt vrijheid zo vanzelfsprekend, maar in andere delen van de wereld ervaren mensen soms dagelijks onvrijheid. De Ambassadeurs van de Vrijheid roepen de festivalbezoekers op bij te dragen aan vrijheid wereldwijd en stil te staan bij thema’s als democratie en mensenrechten.

In Zutphen wordt dit jaar voor het eerst een Bevrijdingsfestival gehouden. De eerste reeks namen bestaat uit Gruppo Sportivo, The Bintangs, Livin’ Blues, The Wild Romance, Kayak, Massada, Bots en Brainbox.

Artikel delen:
Reacties 10

Reageer