Burgemeester H.J. Meijer langer in Zwolle

Zwolle – Dinsdagavond 24 januari heeft de gemeenteraad in een besloten raadsvergadering een positieve aanbeveling voor de herbenoeming van burgemeester Henk Jan Meijer vastgesteld. De tweede ambtstermijn van burgemeester Henk Jan Meijer loopt 14 juli 2012 af. De burgemeester heeft aangegeven voor herbenoeming in aanmerking te willen komen.

burgemeester_h.j._meijer.jpg

De commissie die de aanbeveling heeft voorbereid, is tot de conclusie gekomen dat er niks in de weg staat om tot een positieve aanbeveling te komen. Voor 1 februari 2012 stuurt de gemeenteraad de aanbeveling naar de Commissaris van de Koningin. Deze stuurt de aanbeveling en haar rapportage voor 1 maart door naar de minister van Binnenlandse Zaken en vervolgens wordt voor 1 juli 2012 een besluit genomen. Burgemeester Henk Jan Meijer is verheugd over de positieve aanbeveling vanuit de raad. Meijer zei in 2010: "Dit jaar ben ik tien jaar burgemeester van Zwolle." ‘Als je tien jaar voor een stad mag werken,’ zei hij, ‘leer je haar aardig kennen. De stenen en de straten, die allemaal hun eigen verhaal hebben, maar vooral de mensen. En die heb ik in m’n hart gesloten’.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Wat een goed bericht!
  Burgemeester Meijer voelt als mijn burgemeester.
  (op dezelfde manier zoals burgemeester Drijber dat deed)
  Onder ons en met ons.:)


  Maak melding

 2. Heb niks aan te merken op deze burgemeester maar vraag mij af of een verandering na tien jaar niet eens beter is.Misschien een jongere burgemeester met een andere politieke achtergrond.Want we hebben hier al jareneen VVDer aan het roer zou ook wel eens een PvdA aan het roer willen zien want was toch de partij met de meeste kiezers in Zwolle.


  Maak melding

 3. Bericht door Tsja, op 25 januari 2012 om 08:58
  Maar even back on topic: hoe lang zit onze vader er al? Volgens mij is ie met geen stok weg te krijgen.

  Er wordt volgens mij niet eens geprobeerd hem weg te krijgen. Niet met een stok, maar ook niet zonder stok. Maar dat is ook uitgaande van waar het onderwerp over gaat: men wil hem helemaal niet weg hebben.  Maak melding

 4. Meneer Meijer mag dan wel een betrokken burgermeester zijn, maar ik ben van mening dat in de tijd dat burgermeesters rechtstreeks gekozen moeten worden door de bewoners van de stad.


  Maak melding

 5. Deze burgemeester mag dan misschien wel een goede bestuurder zijn, maar ik vind hem al 10 jaar lang verschrikkelijk kleurloos. En nu gaat deze man afbouwen (nog 4 jaar, dan AOW+).
  Ik heb veel liever een nieuwe, inspirerende man of vrouw, met eigen opvattingen en een lange termijn visie, en in dat verband op korte termijn knopen door kan hakken.

  Maar over een nieuwe burgemeester hebben wij als inwoners dus niets in te brengen…..


  Maak melding

 6. Ik ben blij dat de burgemeester wil blijven én dat de gemeenteraad (dat zijn onze vertegenwoordigers!) hem willen houden. Het enthousiasme waarmee hj meijer ieder jaar de halve marathon deelnemers aanmoedigt, is geweldig. En over kleurloos gesproken: in nederland geldt: geen nieuws is goed nieuws, dus blijkbaar is er verdomd weinig op de prestaties van deze burgemeester aan te merken!


  Maak melding

Reageer