Start Echtscheidingsspreekuur Dommerholt en CJG

Zwolle – Als ouders het besluit hebben genomen om uit elkaar te gaan, zijn er praktische problemen die moeten worden opgelost en moet de echtscheiding juridisch goed geregeld worden. Bovendien is een scheiding vaak voor kinderen ingrijpend. Advocatenkantoor Dommerholt en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Zwolle hebben de handen in één geslagen en starten 31 januari een echtscheidingsspreekuur.

Mascha Mook, advocaat: “Een echtscheiding is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost, gelukkig maar. Het is dan ook begrijpelijk dat je niet weet wat je te wachten staat. We informeren ouders over de juridische en financiële gevolgen van een scheiding zoals de alimentatie, de verdeling en het ouderschap. Mook benadrukt dat het echtscheidingsspreekuur er ook is voor mensen die nog niet definitief hebben besloten om uit elkaar te gaan. “Weten wat de gevolgen en de mogelijkheden zijn van een scheiding zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.”

CJG-medewerker Hanneke van Rossum: “Welk besluit ouders ook nemen: voor kinderen is een echtscheiding vaak een hele ingrijpende gebeurtenis, maar ook als er spanningen zijn tussen de ouders, merken de kinderen dat. Ook dat kunnen we bespreken tijdens het echtscheidingsspreekuur en hoe we hen en de kinderen verder kunnen begeleiden.”

Bemiddeling
Soms zijn er goede redenen om te kiezen voor een eigen advocaat, maar in veel gevallen biedt mediation de beste oplossing: “Het is voor alle partijen prettig als de scheiding geregeld kan worden zonder een rechtszaak. Een mediator begeleidt ouders in dit proces en voorziet hen van de benodigde juridische informatie. Tijdens het echtscheidingsspreekuur kunnen we deze mogelijkheid ook bespreken”, aldus Mook.

Waar en Wanneer

Het echtscheidingsspreekuur is gratis en wordt gehouden in het CJG Inlooppunt Zuid Democratenlaan 86, elke laatste dinsdag van de maand tussen 9.00 en 11.30 uur. Het eerste spreekuur start 31 januari. Een afspraak kan gemaakt worden per mail info@cjgzwolle.nl of telefonisch (038) 455 46 55.

Hanneke van Rossum: “Een afspraak duurt maximaal een half uur waarbij een medewerker van het CJG aanwezig is en een advocaat van het kantoor Dommerholt. Ouders kunnen samen een afspraak maken, maar ook alleen. Ook kinderen en grootouders kunnen bij het spreekuur terecht.”

CJG

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Zwolle heeft drie Inlooppunten waar ouders, jongeren en kinderen terecht kunnen met allerlei opvoed- en opgroeivragen, variërend van bedplassen tot kinderfeestjes, schoolproblemen en echtscheidingsbemiddeling. De hulp is gratis en een afspraak maken is niet nodig. www.cjgzwolle.nl.

Dommerholt Advocaten

Advocatenkantoor Dommerholt is breed gespecialiseerd en heeft vestigen in Heerenveen, Apeldoorn, Assen en Zwolle. Particulieren kunnen bij hen terecht voor kwesties onder meer op het gebied van Personen- en familierecht, Letselschade, Strafrecht, Huurrecht en Erfrecht.

www.dommerholt.nl.

Artikel delen:

Reageer