Weerbaarheidstraining voor kinderen met autisme

Zwolle – HeelBreed en Autisme Sportief organiseren  van donderdag  22 maart 2012 tot en met donderdag 21 mei 2012 de weerbaarheidstraining Rots en Water voor kinderen  met autisme in het kenniscentrum van het Autisme Huis.

rotsenwater.jpg
Foto: E.J van der Gronde

Rots & Water is een psycho-fysiek weerbaarheidprogramma waarin jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Rots en water is een bekroond weerbaarheidsprogramma . Het is een in Nederland ontwikkeld programma en wordt inmiddels wereldwijd met groot succes onderwezen. Rots staat voor je eigen weg gaan, voor jezelf opkomen en jezelf beschermen. Water staat voor in verbinding staan met je omgeving, vriendschap en communicatie.

Voor wie
Deze training is zeer geschikt voor zowel jongeren die wat weerbaarder moeten worden, als ook voor jongeren die (te) snel tot actie overgaan. Een combinatie van beide soort leerlingen in één groep is zeer waardevol. Hoewel de training oorspronkelijk voor jongens is ontwikkeld, is de ervaring landelijk en over de grenzen van Nederland dat ook meisjes er veel profijt bij hebben. Met name in het vergroten van weerbaarheid en incassatie-vermogen. Uit ervaring is gebleken dat met name voor jongeren met een autisme spectrum stoornis dit een geschikte training is.

Doelstelling training

Doelstellingen van de training zijn: bewustwording van eigen emoties en energie, het uiten en leren kanaliseren van emoties en energie, omgaan met spanning en spannende situaties, eigen grenzen leren aanvoelen en aangeven en inzicht verwerven in andermans grenzen, het vergroten van de concentratieboog, fysiek en mentaal incasseringsvermogen vergroten, het eigen gedrag beter leren sturen met de begrippen rots en water. Het hoogtepunt voor veel kinderen is tijdens de laatste les het doorslaan van het houten plankje.

Start weerbaarheidstraining

Van donderdag 22 maart 2012 tot en met donderdag 21 mei 2012 organiseren HeelBreed en Autisme Sportief een weerbaarheidstraining in het kenniscentrum van het Autisme Huis te Zwolle. De pedagogische en didactisch geschoolde trainers van HeelBreed en Autisme Sportief gaan met de kinderen de weerbaarheidstraining Rots en Water doorlopen in 12 weken.

Tijdens de weerbaarheidstraining komen verschillende saspecten s aan de orde zoals: sterk staan, ademkracht, lichaamstaal, lichaamshouding, grenzen ervaren, grenzen aangeven, intuïtie, mentale kracht en fysieke kracht.

Inschrijven

De inschrijving voor de weerbaarheidstraining is geopend. Wil je ook meedoen? Er is nog plaats voor deelname. Meld je aan via a.broer@heelbreed.nl of info@autismesportief.nl Neem voor meer informatie contact op met Arjan Broer (www.HeelBreed.nl) of Wilco Voulon (www.AutismeSportief.nl).

Artikel delen:

Reageer