Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Muziekwijk is succes

Zwolle – Op zaterdag 10 december zijn Woningstichting SWZ en de vereniging voor Mens- en Milieuvriendelijk Wonen succesvol gestart met de verkoop van achttien ecologische woningen. Afgelopen zaterdag was er een informatiebijeenkomst bij de verkopende makelaar Edwin van Vilsteren Makelaardij. Wederom was er veel belangstelling. Negen geïnteresseerden namen gelijk een optie. Dit houdt in dat op een paar appartementen  na, alle woningen onder optie staan.Woningstichting SWZ en Mens- en Milieuvriendelijk Wonen zijn erg blij met dit behaalde resultaat.   

Duurzaamheid, noaberschap, de mix van huur en koop, alsook de goede betaalbaarheid waren belangrijke aspecten waarop mensen waren afgekomen. Voor de woningen onder de € 200.000 v.o.n. bestaat de mogelijkheid deze te kopen onder Koopgarant. Deze woningen zijn daardoor extra aantrekkelijk, omdat de koper 20% korting krijgt op genoemde v.o.n.-prijzen en SWZ een terugkoopgarantie afgeeft. Het project, bestaande uit totaal 19 eengezinswoningen en 17 appartementen, wordt gerealiseerd dichtbij het Zwarte Water en wijkboerderij De Klooienberg. De in 2013 op te leveren woningen worden gebouwd in een U-vorm rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Deze kindvriendelijke binnentuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten is een belangrijk element binnen het project Naast deze gezamenlijke binnentuin hebben bewoners van de grondgebonden woningen een eigen tuintje.

De verwachting is dat bewoners van dit complex minder auto’s hebben dan bij een regulier project. Er komen 23 overdekte parkeerplaatsen voor de 36 woningen. Op het dak van deze parkeergarage komt grenzend aan het binnengebied een gemeenschappelijk terras, waar vanaf men uitzicht heeft op het groen van de omgeving en natuurlijk ook op het Zwarte Water.

De vereniging voor Mens- en Milieuvriendelijk Wonen bestaat uit een groep enthousiaste mensen die vanuit dezelfde motivatie, milieuvriendelijk wonen op een plek waar ‘noaberschap’ centraal staat, hebben meegedacht aan het ontwerp van dit project. Duidelijk mag zijn dat het een plek wordt waar men voor elkaar klaar staat en samen de verantwoordelijkheid neemt voor het onderhoud van de binnentuin en betrokken is bij de directe leefomgeving.

Het project wordt gesubsidieerd door de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel.

Meer informatie over de woningen en de vereniging is te vinden op www.muziekwijkzwolle.nl/mmwten www.mmwtzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer