Stadsprins roept op tot een ‘Schoon Sassendonk’

Zwolle – Prins Poets I, Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk voert het Sassendonkse (Zwolle) carnaval dit seizoen aan. Een jubileumjaar want Sassendonk en CV De Eileuvers bestaan 55 jaar. Prins Poets wordt dit jaar bijgestaan door zijn adjudanten Spik en Span.

schoonmaakborstel.jpg

De stadsprins heeft als leus gekozen voor "Schoon Sassendonk met Prins Poets I". Een logische keuze voor het trio gezien hun zakelijke achtergrond als importeur/fabrikant van schoonmaakmaterialen (Prins Poets), schoonmaakbedrijf (Adjudant Spik) en groothandel in schoonmaakproducten (Adjudant Span). Om Sassendonk nog mooier (schoner) te maken vindt er 28 januari as. van 09.00 tot 12.00 uur een grote schoonmaakactie plaats. Met een groot aantal vrijwilligers (naar schatting 200 tot 300), niet alleen carnavalsvierders, zal een drietal locaties in Zwolle worden schoongemaakt. Dit in navolging van een enorme "Crowd sourcing" schoonmaakactie in Estland (zie: "Country clean-up Project" op YouTube).

Op een centrale plek (Provinciehuis) waar iedereen uiterlijk om 09.00uur aanwezig dient te zijn zullen de vrijwilligers worden verdeeld over 3 groepen. Per groep zal één van de vele Prinsen uit Sassendonk samen met een medewerker van de Zwolse afvalverwerker ROVA de coördinatie hebben.

Vervolgens vertrekken de drie groepen naar één van de drie schoon te maken locaties: het NS Station, de binnenstad of Park de Wezenlanden. Per locatie is een ROVA kraakauto aanwezig waarin alle vuil wordt verzameld.

Om 12 uur wordt iedereen verwacht in de foyer van theater Odeon aan de Blijmarkt. Hier staat een kop snert, een broodje en wat te drinken klaar voor iedereen. Tevens wordt hier bekend gemaakt hoeveel vuil er is opgehaald. Per kilo vuil wordt er een bedrag beschikbaar gesteld. Dit bedrag, verhoogd met de bijdrages van diverse sponsoren wordt aan een goed doel geschonken.

Op deze manier kan Prins Poets wat terug doen voor de stad die het carnaval een warm hart toedraagt. Samen viert men carnaval in Sassendonk en samen maakt men de stad.

Er zal zaterdag ook een aantal Zwolse wethhouders en wellicht zelfs de Burgemeester aanwezig zijn. Een ieder die ook zijn bijdrage wil leveren aan dit unieke evenement kan zich zaterdag simpelweg melden voor het Provinciehuis om uiterlijk 9.00uur.

Meer informatie op: www.facebook.com/PrinsPoets en op Twitter @PrinsPoets

Artikel delen:

Reageer