Isala geeft reanimatietraining aan Greijdanus leerlingen

Zwolle – Isala Academie, het opleidingscentrum van het Zwolse ziekenhuis, geeft deze week 60 leerlingen van het Greijdanus College een reanimatietraining met een automatische externe defibrillator (AED). De training is bedoeld voor vierdejaars vmbo-leerlingen die gekozen hebben voor de richting Dienstverlening & Commercie.

25-01-2012_leerlingen_greydanus_eerste_reanimatiecursus_isala_02.jpg
De reanimatietraining maakt onderdeel uit van het EHBO-lesprogramma, een verplicht onderdeel voor het examen, maar mag alleen worden uitgevoerd door een daarvoor erkend en gecertificeerde opleider. Isala Academie is hiervoor gecertificeerd. Voor de vmbo-leerlingen is het leerresultaat groter als theorie in de praktijk geoefend kan worden. De ziekenhuisomgeving, de ervaring van de trainers en alle bijbehorende oefenapparatuur leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

25-01-2012_leerlingen_greydanus_eerste_reanimatiecursus_isala_03.jpg

25-01-2012_leerlingen_greydanus_eerste_reanimatiecursus_isala_01.jpg

Vanuit de overheid wordt er een steeds groter appel gedaan op burgers in situaties waar hulp nodig is. Door de training wordt het netwerk van mensen die kunnen reanimeren ook groter.

25-01-2012_leerlingen_greydanus_eerste_reanimatiecursus_isala_04.jpg

De keuze voor de doelgroep jongeren is ook een investering in de toekomst. Hoe eerder mensen zich bewust zijn van hun rol en de benodigde vaardigheden hebben om in geval van nood te kunnen reageren, hoe meer levens gered kunnen worden. Meer informatie: www.isala-academie.nl.

25-01-2012_leerlingen_greydanus_eerste_reanimatiecursus_isala_05.jpg
Artikel delen:

Reageer