Het weer: regenachtig

Zwolle – Donderdag is het bewolkt en regenachtig. Gedurende de ochtend breidt een gebied met lichte regen en motregen zich uit naar het oosten van het land. In de middag volgt een actiever regengebied. Het wordt daarbij een graad of 6 en er staat een matige tot krachtige van zuidoost naar zuid draaiende wind. In de avond trekt het neerslaggebied naar het noordoosten weg, maar volgen aan de kust nog enkele buien. Vanuit het westen klaart het breed op. De wind zwakt af naar matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5 en de temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt in het binnenland en 2 graden aan zee.

25-01-2012_weerfoto_hanzeland.jpg
Hanzeland

Vrijdag begint de dag droog en zonnig. Het westen van het land ziet aan het eind van de ochtend de bewolking toenemen en in de middag volgen enkele buien. Het wordt 5 graden in het noordoosten tot 7 graden in het zuidwesten. In de avond weten de buien ook het midden en zuidoosten van het land nog aan te doen. Het noordoosten houdt het droog. In de nacht naar zaterdag draait de wind naar het oosten en daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt. Zaterdag wordt met een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind koude lucht aangevoerd. De temperatuur levert ten opzichte van vrijdag in. Maxima: 3 graden in Groningen tot 5 of 6 in Zeeland. Vanuit het noordwesten breekt de zon in de loop van de dag goed door.

De dagen daarna stroomt steeds wat koudere lucht binnen vanuit het oosten. Het komt tot licht of matige vorst in de nachten en overdag ligt de temperatuur maar net boven het vriespunt. Neerslag valt er niet of nauwelijks en de zon krijgt regelmatig goed de ruimte.

Artikel delen:

Reageer