Open Dagen Sportvisacademie Zwolle

Zwolle – De studierichting Sportvisserij & Aquacultuur van Sportvisacademie Zwolle is een groot succes. Welke hengel en techniek is het meest geschikt om op een rivier te vissen? Hoe organiseer je een sportvisevenement? Hoe beheer je een forellenvijver? Hoe staat het met de kwaliteit van het water? Wat is de invloed van natuurbeheer op de visstand? Hoe kun je op een duurzame manier vis kweken? Dat zijn allemaal vragen die in deze opleiding aan de orde komen. De opleiding houdt haar open dag op 3 en 4 februari a.s.

Op de Sportvisacademie Zwolle worden studenten breed opgeleid; er is namelijk niet alleen aandacht voor de sportvisserij. Ook natuurbeheer, waterbeheer en viskweek spelen een grote rol in deze opleiding. Maar waar de studenten ook mee bezig zijn, de sportvisserij staat altijd centraal. Om nieuwe studenten, hengelsportbedrijven, waterschappen, hengelsportverenigingen en andere geïnteresseerden in de keuken te laten kijken, organiseert Sportvisacademie Zwolle open dagen op vrijdag 3 februari van 18.00 – 21.30 uur en zaterdag 4 februari van 9.30 – 13.00 uur. Tijdens de open dagen wordt informatie gegeven over de opleiding. Ook zijn de praktijkruimtes te bezichtigen, waar les wordt gegeven en karpers worden gekweekt.

De Sportvisacademie is gevestigd aan de Koggelaan 7 in Zwolle en is een onderdeel van De Groene Welle. Daarnaast werkt de Sportvisacademie Zwolle nauw samen met Sportvisacademie Alkmaar en Gorinchem. Samen zorgen deze scholen ervoor dat er vakmensen worden opgeleid. In de beste sportvisopleiding van Nederland werken enthousiaste docenten, die professioneel werkzaam zijn in de sportvisserij. Kijk voor meer informatie over de Sportvisacademie Zwolle op www.groenewelle.nl of bel (038) 467 11 20.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Dat is inderdaad serieus. Er zijn volgens mij ook nog best veel geïnteresseerden!
  Ben benieuwd of iedereen na deze opleiding goed aan een baan kan komen, maar ik gun het ze wel! Schitterend toch? Van je hobby je werk maken!


  Maak melding

 2. Leuk Peter!
  Hoe bevalt de opleiding je? Kun je er wat meer over vertellen? Wat valt je mee? Wat valt je tegen?

  Op het vliegvissersforum zitten Rik en Brian…zij wilden de opleiding ook gaan doen, maar uiteindelijk is volgens mij alleen Rik er daadwerkelijk aan begonnen.


  Maak melding

Reageer