Potentiële inbrekers betrapt aan Jacob de Neckstraat

Zwolle – Woensdagavond 25 januari kreeg de politie een melding dat twee mannen zich verdacht gedroegen in de Jacob van Neckstraat. Zij liepen met capuchons op en toonden ongewoon veel interesse in de geparkeerde auto’s.

Toen de politie poolshoogte ging nemen, troffen zij een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige Griek. Bij fouillering bleken de mannen een zakmes en zaklamp op zak te hebben. Ze werden aangehouden en voor verhoor ingesloten. Beiden kunnen een proces-verbaal tegemoet zien voor het vervoer van inbrekerswerktuigen.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik heb geen ervaring met het openbreken van auto’s, mes lijkt wel handig. Een zaklamp om te kijken in de auto of het “werk” wat je verzet wel de moeite waard is.


  Maak melding

 2. In relatie met gedrag en kleding wel. Een pakje boter dragen is ook onschuldig, behalve als je het niet bij de kassa hebt afgerekend.
  Als je niet op het inbreken zelf gepakt kunt worden, kan dat wel op het minder moeilijk te bewijzen “vervoeren van inbraakgereedschap”.
  Als jij met een zakmes en een lamp de hond loopt uit te laten in een park is er niets aan de hand. Maar bij een gedrag als in het artikel beschreven, is het een geheel ander verhaal. En de enige mogelijkheid deze personen hierop aan te houden.


  Maak melding

 3. Gutte gutte gut……….een zakmes en een zaklamp.
  Natuurlijk is de schijn tegen de mannen, maar voor de rechter zal het bewijs “poging tot inbraak” moeilijk te leveren zijn.
  Tegen een grotere jongen zoals Willem Holleder was al veel meer bewijsmateriaal maar die wordt zelfs nog vrijgesproken.


  Maak melding

 4. weer in de zeeheldenbuurt.
  ligt dit nu aan mij komt de zeeheldenbuurt de laatste maanden nu weer erg vaak negatief in het nieuws.
  wel goed dat er melding is gemaakt en er daarop ook gehandeld is.
  sociale controle is de beste manier om dit soort dingen tegen te gaan.


  Maak melding

 5. Maar als ik al die misdaadberichten en al die aanhoudingen in Zwolle van de laaste tijd zo lees, moet het ondertussen aardig druk zijn in het cellencomplex van de Zwolse gevangenis.
  We moeten Jonnie Boer maar weer vragen om het oude Huis van Bewaring maar weer beschikbaar te stellen.:):)


  Maak melding

 6. Bericht door Plantje, op 26 januari 2012 om 13:26

  Hadden de agenten niet beter even kunnen wachten en er een heterdaadje van maken?

  Dat is dus mijn punt 😉

  Wat mij erg opvalt is (nu dan toevallig misschien niet) dat het veelal delict plegers van buiten Zwolle zijn….


  Maak melding

 7. Als jij met een zakmes en een lamp de hond loopt uit te laten in een park is er niets aan de hand.

  Tenzij jij dat mes gebruikt in dat park, je hebt het meegenomen dus heb je van te voren gedacht dat je er iets mee zou moeten/kunnen doen…. Dit heb ik niet zelf bedacht hoor, door het meenemen is er de intentie…


  Maak melding

 8. Natascha,
  Het simpele feit dat je iets mee neemt betekent absoluut niet dat je van plan bent om, zoals jij stelt, er iets (fouts?) mee te gaan doen.
  Als ik boodschappen ga doen met de auto heb ik absoluut niet de intentie om er straal bezopen mee te gaan spookrijden op de Ceintuurbaan.
  Als je de hond gaat uitlaten en je hebt altijd al een zakmes bij je, plus vanwege het donkerte of het opruimen van de poep een zaklantaarn, dan betekent dat – zeker strafrechtelijk – niet dat je van plan bent iets strafbaars te gaan doen.


  Maak melding

Reageer