Samenwerking Muzerie en Nederlands Symfonieorkest

Zwolle – Nadat Kunstencentrum Muzerie begin dit schooljaar een nieuwe opzet introduceerde van haar aanbod voor kinderen, wordt die vernieuwing de komende maanden voortgezet met nieuwe samenwerkingsverbanden tussen het kunstencentrum en culturele kernpartners in de stad en regio.  

nedso.jpg

Donderdag kondigde Muzerie de eerste hiervan aan met het Nederlands Symfonieorkest (Orkest van het Oosten). Nog dit schooljaar gaan het orkest en Muzerie ondermeer samenwerken aan kunsteducatie projecten op basisscholen, kindercursussen na schooltijd en concerten. Voor het basisonderwijs gaan musici van het orkest en docenten van Muzerie bijvoorbeeld gezamenlijk leerkrachten trainen om hen te ondersteunen bij muziekonderwijs en voor te bereiden op een concert voor ‘Angsthazen en Durfals’ waaraan leerlingen zelf mee mogen doen. Musici van het orkest gaan daarnaast ook een exclusief concert verzorgen voor kinderen die bij Muzerie een zogenaamde ‘ontdekcursus’ volgen. Het muzikale mysterie dat tijdens dit concert centraal staat kunnen de jonge cursisten helpen oplossen met de muzikale aanwijzingen die ze tijdens de cursus verzamelen. De samenwerking met het NedSO is onderdeel van het nieuwe voorjaarsaanbod voor kinderen dat Muzerie onlangs presenteerde onder het motto ‘Krijg óók lentekriebels’. Hierbinnen zijn ook cursussen op het gebied van dans, theater en beeldende kunst vernieuwd. Zo kan tijdens een speciaal theaterweekend worden meegewerkt aan de opname van een eigen ‘soap’.

In het ‘peuteratelier’ kunnen de allerjongsten samen met hun ouders naar hartelust experimenteren met verf, klei en andere tactiele materialen. Nieuw is ook ‘Song en Dance’ waarin showdansen centraal staat en Hit-Zone dat kinderen begeleidt bij het schrijven en uitvoeren van een eigen popsong. KidsVoice tenslotte is het nieuwe kinderkoor van Muzerie. Het volledige voorjaarsaanbod voor kinderen wordt op een speciale website gepresenteerd. De cursussen zijn overzichtelijker geordend. Daardoor is in ondermeer één oogopslag is te zien waar een cursus wordt aangeboden in Dalfsen, Hardenberg of Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer