Opening fietsenwerkplaats Zorgboerderij Molenzicht

Zwolle – Donderdagmiddag is aan de Wijheseweg de nieuwe overdekte fietsen / productiewerkplaats van Zorgboerderij Molenzicht geopend. Wethouder Erik Dannenberg bracht samen met de heer Henk Schuurhuis het officiële moment ten uitvoer.

Na de opening konden bezoekers en genodigden genieten van een kopje heerlijke koffie/thee met zelfgebakken lekkernijen. De eigenaren Henri en Nelleke van der Meulen van Zorgboerderij Molenzicht zijn blij dat ze samen met de cliënten in een werkplaats als deze de productie werkzaamheden kunnen verrichten. Deze werkplaats is mede mogelijk gemaakt door een gift van de Rabobank, het Hervormd Weeshuis, de sportieve Warmlopers van de halve marathon en Stichting vrienden van Zorgboerderij Molenzicht.

Molenzicht is een veebedrijf waar deelnemers in de leeftijd variërend van 18 tot 74 jaar met een lichamelijke beperking in de vorm van dagbesteding werken bij de dieren, op het land, in de kas, in de werkplaats, in het winkeltje en op andere terreinen die te maken hebben met het bedrijf.

Het merendeel van onze deelnemers heeft een vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Er zijn ook deelnemers uit het speciaal onderwijs en deelnemers met psychiatrische problematiek. Ook ouderen vinden hun plek op onze zorgboerderij. Molenzicht ligt net buiten Zwolle, tussen Zwolle-Zuid en het plaatsje Windesheim aan de weg naar Deventer.

Artikel delen:

Reageer