Feestelijke heropening Landstede Dokterspad

Zwolle – Prachtige inrichting, ruimte alom en een bedrijvigheid van jewelste. De locatie Dokterspad van Landstede heeft een totale metamorfose ondergaan. Er is een heus theater met theatercafé en ook vind je er het bedrijvige Business2Business Centre Zwolle met aansprekende startende ondernemingen. Het complex werd donderdagmiddag feestelijk geopend. In het bomvolle theater, onderdeel van het nieuwe gebouw, spraken gedeputeerde Theo Rietkerk en KvK-voorzitter Gaston Sporre hun bewondering uit over de nieuwe locatie.

img_4831.jpg

Als onderdeel van de opening vond op de Grote Markt in de stad een zogenaamde FlashMob plaats door eerste jaars studenten van Landstede. Verder werd het nieuwe logo van de studierichting Creatief en Ondernemend onthuld. Twee studentes gingen van het gebouw abseilen. De heropening vond plaats met optredens van onder andere musicalster William Spaaij, de Zwolse band Muppet Stuff, de populaire band Handsome Poets en de bekende Zwolse rapper Typhoon. Het geheel werd aan elkaar vast gepraat door Renate Wennemars. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw multifunctioneel schoolgebouw aan het Dokterspad.

img_4795.jpg

img_4792.jpg

img_4800.jpg

Resultaat is een centrum waarin opleidingen en bedrijven in de zakelijke dienstverlening en creatieve industrie elkaar vinden. Uitgangspunt in het ontwerp van architect Robert Flier uit Kampen was een combinatie van onderwijs en bedrijfsleven in een modern, transparant gebouw. Dit komt onder andere tot uiting in het mooie Business2Business Centre.

Evenementen in nieuw theater

Vanaf januari zijn ook de creatieve opleidingen van het Landschap Vormgeving & Entertainment en de Song & Dance Academie voor Musicaltheater op deze locatie gevestigd. De locatie blijft de thuisbasis voor de Landschappen Veilig& Beschermd, Office & Management en Handel & Commercie. Het Landschap ICT & Technologie is gevestigd in het nabijgelegen IT PerformanceHouse. In de nieuwe locatie is een prachtig theater gerealiseerd. Hiervan kunnen studenten van verschillende opleidingen en externe organisaties gebruik maken voor de meest uiteenlopende evenementen. Tegelijkertijd met de heropening wordt in hetzelfde gebouw het hoofdkantoor van EBC*L (European Business Competence License) Nederland geopend.

Vrijdag en zaterdag kan iedereen deze nieuwe locatie bekijken tijdens het open huis. Dit is op vrijdag 27 januari van 17.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 28 januari van 9.30 tot 13.00 uur. Op www.landstede.nl vind je meer informatie over de opleidingen op deze locatie.

img_4806.jpg

img_4804.jpg

img_4814.jpg

img_4817.jpg

img_4839.jpg

img_4853.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dokterspad is eindelijk een onderwijsinstelling dat initiatief neemt om Ondernemers, Overheid, Onderzoek en Onderwijs echt bij elkaar brengt en studenten, medewerkers en belanghebbenden uitdaagt op creativiteit en ondernemend gedrag. Niet in de school verstoppen maar zichtbaar bijdragen aan diverse maatschappelijke ontwikkelingen en broodnodige wensen. Landstede treed je tegemoet om de relatie aan te gaan. Het lijkt wel ondernemend en fris. Ik denk dat ik maar snel toetreedt !


    Maak melding

Reageer