Bevrijdingsfestival nu al groot succes

Het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle is nu al een groot succes. De verwachting is, dat er dit jaar ongeveer 150.000 bezoekers richting het festival gekomen zijn. Dat is 30.000 meer dan vorig jaar.

Het festival op het Hoofdpodium begon met Van Velzen. Daarna traden Delain, La Troba Kung Fu en Normaal op. Bij de laatste act was het festivalterrein totaal gevuld met een enthousiast publiek. Ook de andere podia trokken veel publiek. Nieuw dit jaar was de Freedom Beach op het eiland bij het Dance Event.


Van Velzen opende het Bevrijdingsfestival in Zwolle


Burgemeester Meijer praat met kandidate Mis(s) Nederland


Gitarist van Delain


Bennie Jolink van Normaal

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Verschillende instanties vinden het genoemde bezoekers-aantal van 150.000 bij het Overijssels Bevrijdingsfestival in Zwolle overdreven.

    Mojo Concerts en Respons Evenementen Monitor erkennen dat het erg druk was, maar 150.000 bezoekers vinden ze te hoog geschat. Volgens Respons Evenementen Monitor kan het genoemde aantal gevolgen hebben voor het aantrekken van sponsors en politie-inzet. Het comit?© 4 en 5 mei blijft bij de schatting van 150.000. Sommige mensen komen maar een uurtje, maar moeten volgens het comit?© 4 en 5 mei wel meegeteld worden.
    Bron: RTV Oost


    Maak melding

  2. TUURLIJK meetellen die van een uurtje! Zijn toch bezoekers en wat wordt gevraagd……bezoekers. Ik laat de 155.000 in de kroniek staan. Omroep Zwolle repte daar volgens mij over. Anders tellen we de 5000 gluurders van een afstand, uit een auto, uit huizen en de 700 vrijwilligers (eauk bezoekers) wel mee.


    Maak melding

Reageer