Het weer: waterig zonnetje

Zwolle – Vrijdag begint de dag met een enkele mistbank en flinke zonnige perioden. In het oosten komt eerst nog vrij veel bewolking voor, waardoor het zonnetje eerst waterig zal zijn. Gedurende de dag neemt de kans op een enkele bui vanuit het westen toe. Grote hoeveelheden neerslag brengen deze buien niet. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het een graad of 7.

26-01-2012_weerfoto_rembrandtlaan.jpg
Rembrandtlaan

Zaterdag komt vooral in het zuiden van het land nog veel bewolking voor, met kans op een enkele bui. In de Limburgse Heuvels kan de neerslag een winters karakter krijgen. In de loop van de dag komt er vanuit het noordwesten flink wat ruimte voor de zon. De wind is zwak en draait gedurende de zaterdag geleidelijk naar het oosten. Het wordt 4 graden in Groningen en 7 graden langs de westkust. In de nacht naar zondag is het vrij helder en gaat het licht vriezen. Zondag wordt de aanvoer van koudere lucht voelbaar. Ondanks dat de zon regelmatig schijnt wordt het gemiddeld slechts een graad of 3. De wind is zwak tot hooguit matig uit het oosten tot noordoosten.

In de nacht naar maandag komt het in vrijwel het hele land tot vorst. In het oosten kan het lokaal matig vriezen: -5 graden of kouder. De dagen daarna komen we geleidelijk nog wat dieper in de koude lucht terecht, waardoor de temperatuur in de loop van de week ook overdag maar net boven nul uit komt. Het is daarbij grotendeels droog, met een mix van wolkenvelden en zon.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer