FC Zwolle strandt in de Play-offs

FC Zwolle heeft de volgende ronde van de Play-offs niet gehaald. Na de 0-1 in de thuiswedstrijd werd het aan de Krommedijk 1-1.  Was tijdens de heenwedstrijd Eddy Putter matchwinner en pechvogel tegelijk, nu was die rol weggelegd voor Ibad Muhamadu. De spits scoorde met een hakbal, maar liep ook een spierscheuring in de kuit op. Hij kan in het vervolg van de play-offs niet meer in actie komen. 

Muhamadu hakte de bal achter Zwolle-doelman Diederik Boer op het moment dat Dordrecht onder druk stond. Zwolle kwam aanvallend uit de startblokken en dwong Dordrecht daarmee tot slordig spel. De openingstreffer zorgde voor rust bij de thuisclub, die vervolgens opnieuw via Muhamadu een goede kans kreeg.

Zwolle leek zich geslagen te voelen. Het offensief werd gestaakt en de wedstrijd kabbelde voort. Tot de 87ste minuut toen invaller André Ossemer een rebound binnenschoot na een schot van Pascal Jongsma. Zo werd het in de laatste minuten nog spannend, maar hield Dordrecht stand en mag het in de volgende ronde aantreden tegen RKC Waalwijk.


Bij FC Dordrecht werd de overwinning gevierd of ze al gepromoveerd waren

Extra foto’s bij ‘Lees verder’

 

Artikel delen:

Reageer