Belastingaanslag gemeente Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle verstuurt in de tweede helft van februari 2012 het aanslagbiljet gemeentelijke jaarheffingen. Op deze aanslag staat de WOZ-waarde van uw pand(en) en staan de verschillende belastingen die u in 2012 moet betalen. Meer hierover en hoe u uw belastingzaken online kunt regelen, vindt u op de speciale pagina over de belastingen 2012.

In de speciale Zwolse belastinggids voor 2012 vindt u overzichtelijk alle relevante informatie over de gemeentelijke belastingen van dit jaar. De gids geeft uitleg over de diverse soorten heffingen die op het aanslagbiljet kunnen voorkomen. Ook staat er een toelichting in hoe de waardering van onroerende zaken tot stand komt. De belastinggids 2012 is online te raadplegen, maar ook te downloaden.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Zal voor vele mensen wel weer schrikken zijn wat ze moeten betalen de waarden zijn wel omhoog gewaardeerd met de huizen maar bij verkoop lijden de mensen verliezen .De gemeente moet met deze crisistijd de inwoners ook tegemoet komen


  ⚠️ Meld

 2. Maak ALTIJD bezwaar tegen de WOZ waarde en laat u dan niet aftroeven door de afwijzing die u daarop ongetwijfeld krijgt.
  De gemeente gaat er vanuit dat u het er dan bij laat zitten.

  Ga dan in beroep bij de rechter !!!!
  Kost u maar 41 euro aan griffie rechten en daarvoor krijgt u een
  heel verslag en fotos die door een makelaar zijn gemaakt.
  Dit kost de gemeente handen vol geld.

  Zov er laten het het vaak niet komen ze nog voor de zitting komen ze dan met een voorstel.
  Ga je daarmee akkoord dan krijg je die 41 euro ook weer terug.
  Ga je niet akkoord en laat je het voorkomen dan heeft de gemeente al een toezegging gedaan en krijg je ook die 41 euro terug.

  Komen ze niet met een voorstel en de rechter beslist ten gunste van de gemeente dan ben je die 41 euro kwijt maar je hebt dan wel lekker de gemeente op hoge kosten gejaagd en heb dus veel plezier aan die 41 euro beleefd en een mooi boekje over gehouden over je huis met lucht fotos.

  Dus laat je niet afschrikken door die ambtenaren

  En


  ⚠️ Meld

 3. P.s
  Geef wel aan in he bezwaarschrift dat je gehoord wenst te worden.
  Dan moeten er drie ambtenaren op komen draven om je aan te horen.:-)Leuk man krijg je zelfs nog koffie.


  ⚠️ Meld

 4. Tjalling, de calculerende burger die voor een paar tientjes eigengewin de samenleving op kosten jaagt. Ik begrijp het voorstel om de griffiekosten te verhogen nu wel beter.


  ⚠️ Meld

 5. Als de gemeente je huis bewust te hoog waardeert, zodat je meer moet betalen, is dat onrecht?
  Als Tjalling dan voor zijn eigen rechten opkomt is hij degene die fout is uh???

  Tjalling, de calculerende burger die voor een paar tientjes eigengewin de samenleving op kosten jaagt.
  Dan vraag ik me af Dame, als jij een onterechte rekening krijgt die dan gewoon betaalt?


  ⚠️ Meld

 6. Uit de reacties blijkt helaas wel weer dat veel burgers er totaal geen kaas van hebben gegeten of te dom zijn om het te begrijpen. Dit is precies waar de gemeente op in speelt. Verdiep u in de materie en teken bezwaar aan. In de meeste gevallen wordt u te hoog aangeslagen, als u dat wil betalen, ga gerust uw gang,maar ga dan niet de burger veroordelen die wel slim genoeg is om voor zijn rechten op te komen.


  ⚠️ Meld

 7. Ron, natuurlijk mag iedereen voor zijn rechten opkomen. Daarvoor is de bezwaarprocedure ook bedoeld. Tjalling adviseert echter om ALTIJD bezwaar te maken en stelt dat je dan je zin krijgt niet omdat je gelijk hebt, maar omdat de gemeente een kostenafweging maakt tussen loonkosten ambtenaren en kosten van verzoek. Hij ‘gebruikt’ het systeem om zijn zin te krijgen, ook als de aanslag niet te hoog is. Voor de kosten die voor zijn procedure gemaakt moeten worden draait de samenleving op. Bovendien zijn er voor rechters en ambtenaren wel belangrijkere zaken te behandelen dan die van een beroepsbezwaarmaker.


  ⚠️ Meld

 8. De WOZ-waarde van uw woning is de geschatte marktwaarde op de waardepeildatum. Voor de beschikking in 2012 is de waardepeildatum 1 januari 2011!

  Inmiddels zijn die verhoudingen al weer een ruim jaar verder.


  ⚠️ Meld

 9. Een simpele, maar grove leidraad voor de beoordeling van de WOZ-beschikking is de vraag:

  Zou ik mijn huis voor de aangegeven WOZ-waarde willen verkopen aan een derde?

  Is het antwoord ‘Ja’. Dan is de waarde of precies goed of te hoog. In dat laatste geval zou je kunnen overwegen bezwaar aan te tekenen.
  Is het antwoord ‘Nee’. Dan is de waarde eigenlijk te laag ingeschat en is een bezwaar eigenlijk niet gerechtvaardigd.

  Succes.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.