Carnavalvierders maken Sassendonk schoon

Zwolle – Zaterdagmorgen vond in de binnenstad van Zwolle een bijzondere schoonmaak plaats. Prins Poets I, Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk voert het Sassendonkse (Zwolle) carnaval dit seizoen aan. Een jubileumjaar want Sassendonk en CV De Eileuvers bestaan 55 jaar. Prins Poets wordt dit jaar bijgestaan door zijn adjudanten Spik en Span. Zij, en enkele tientallen vrijwilligers trokken zaterdag vanaf het Provinciehuis de stad in om het Zwolse centrum van overtollig afval te bevrijden. Wethouder F. van As was bij de start aanwezig. De schoonmaakactie werd een succes! Diverse volle vuilniszakken konden met de vrachtwagen van de ROVA mee.

afval_1.jpg

De stadsprins heeft als leus gekozen voor "Schoon Sassendonk met Prins Poets I". Een logische keuze voor het trio gezien hun zakelijke achtergrond als importeur/fabrikant van schoonmaakmaterialen (Prins Poets), schoonmaakbedrijf (Adjudant Spik) en groothandel in schoonmaakproducten (Adjudant Span). Om Sassendonk nog mooier (schoner) te maken vond er zaterdagmorgen een grote schoonmaakactie plaats. Met een groot aantal vrijwilligers, niet alleen carnavalsvierders, werd op een drietal locaties in Zwolle schoongemaakt. Rond het middaguur verzamelde iedereen zich in de foyer van theater Odeon aan de Blijmarkt. Hier stond een kop snert, een broodje en wat te drinken klaar. Per kilo vuil wordt er een bedrag beschikbaar gesteld. Dit bedrag, verhoogd met de bijdrages van diverse sponsoren werd aan het goed doel Van En Voor Zwolle geschonken. Er werd totaal voor 2555,55 euro ingezameld! Op deze manier kan Prins Poets wat terug doen voor de stad die het carnaval een warm hart toedraagt. Samen viert men carnaval in Sassendonk en samen maakt men de stad.

afval_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Netjes

  Dit bedrag, verhoogd met de bijdrages van diverse sponsoren werd aan het goed doel Van En Voor Zwolle geschonken. Er werd totaal voor 2555,55 euro ingezameld! Op deze manier kan Prins Poets wat terug doen voor de stad die het carnaval een warm hart toedraagt.  ⚠️ Meld

 2. kun je zien wat voorn viespeuken een deel van de zwolse bevolking en de bezoekers van zwolle zijn door alles maar op straat te gooien in plaats van in de afvalbakken>:(>:(:o:o


  ⚠️ Meld

 3. Ben benieuwd of ze na de carnavalsoptocht ook met de bezemwagen achter de stoet gaan rijden om alle rotzooi die ze overboord gooien zelf weer op te ruimen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.